Lightningissa kirotaan Stamkosin sopimuspykälää – täydellinen kauppakumppanikin olisi jo valmiina

© Kuva: Getty Images

Sportsnet-toimittaja Eric Engels näkee Steven Stamkosin täydellisenä kauppatavarana Tampa Bay Lightningille. Mikäli hyökkääjätähden sopimuksessa ei olisi siirron estävää pykälää, Engels pitää varmana, että Stamkos pyörisi siirtohuhuissa alituiseen.

– Miten voisit katsoa Lightningia näissä pudotuspeleissä ja olla ajattelematta, että heidän palkkakatto-ongelmansa ratkeaisivat kauppaamalla pelaajan, joka ei ole pystynyt osallistumaan ollenkaan? Engels kysyy.

Lightningilla on 69 miljoonaa dollaria sidottuna 15 pelaajaan, ja joukkueen täytyy yhä kiinnittää ainakin Anthony Cirelli, Mikhail Sergachev ja Erik Cernak. Kukaan heistä ei jää Lightningiin halvalla sopimuksella.

30-vuotias Stamkos tienaa Lightningissa 8,5 miljoonaa vielä seuraavat neljä kautta. Tähtiä vilisevässä joukkueessa hän on jäämässä nopeasti sivurooliin.

Palkkakaton tasaannuttua NHL-markkinoilta ei kuitenkaan löydy montaa joukkuetta, jonka kokoonpanon kallis supertähti mahtuisi. Montreal Canadiens on Engelsin mukaan vahvin ehdokas havittelemaan Stamkosia, mikäli hän luopuu siirron estävästä pykälästään.

– Ehkä Montreal ei ole ykköskohde Stamkosille, mutta Canadiens olisi looginen kauppakumppani Lightningille. Vaikka he ovatkin divisioonavastustaja, he ovat yksi harvoista joukkueista, jotka pystyisivät ottamaan Stamkosin täyden sopimuksen ilman palkanpidätyksiä, Engels kirjoittaa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!