NHL-toimittaja: Patrik Laineen kauppaaminen Los Angeles Kingsiin nousi pöydälle – hinta olisi kova!

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineeseen liittyvät kauppahuhut käyvät NHL:ssä tällä hetkellä kuumana.

The Fourth Period -sivusto oli saanut tietoonsa, että Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff ottaa vastaan puheluita Laineesta. Myös suomalaistähden väitetään itse olevan avoin siirrolle pois Winnipegistä.

The Athletic -lehden Los Angeles Kingsin asiantuntija Lisa Dillman pureutui Laine-aiheeseen tarkemmin tiistaina. Dillman uskoo, että Kings voisi olla yksi niistä joukkueista, jota kiinnostaisi Laineen palvelukset.

– Pelaaja, joka varattiin toisena (2016) – ja täytti täysin aikaiset odotuksensa – niin se vaatisi vähintään Kingsin tämän vuoden varaustilaisuuden kakkosvalintaa kaupan vastikkeena. Voi olla, että ehkä vielä sitäkin enemmän, Dillman arvioi Laineen kauppa-arvoa.

Suurin kysymys onkin se, että kelpaisiko Jetsille vastikkeena kakkosvaraus, joka voitaisiin todennäköisesti käyttää sentteri Quinton Byfieldiin?

– Tässä kaupassa olisi hyviä ja huonoja puolia. Joskus nuorten pelaajien kehittämisessä menee kauan. Ainakin Byfieldin kohdalla siinä voi mennä aikaa. Laine on näyttänyt olevansa jo maalintekijää NHL-tasolla. Joskus kakkosvarauksesta tulee uusi Laine, mutta joskus siitä voi tulla myös Sam Bennett, Dillman avasi.

Myös Kingsin kohdalla Laineen hankinta vaatisi merkittäviä taloudellisia ratkaisuja.

– Kingsin täytyisi varata paljon rahaa Laineen seuraavaan sopimukseen. Uskon kuitenkin, että jos Laine olisi vaihtokaupassa tarjolla, niin Kingsin täytyisi varmasti harkita sitä, toimittaja kertoo.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!