Näkökulma: Winnipegin ei kannata kaupata Patrik Lainetta – tästä hyökkääjästä seuran kuuluisi luopua

Winnipeg Jetsin on aika uudistaa joukkuettaan. Tämä nähtiin viimeistään pettymykseen päättyneissä pudotuspelikarsinnoissa. Winnipeg lensi laulukuoroon, vaikka vastassa oli kehnotasoinen Calgary Flames.

Ensi kaudeksi seura tarvitsee kaksi asiaa: tasokkaan kakkossentterin sekä kärkipuolustajan. Kumpaakaan ei saa halvalla, eikä Winnipegillä ole tilaa palkkakatossa. Ainoa tie joukkueen muovaamiseen onkin vaihtokauppojen kautta.

Patrik Laine on pyörinyt jo jonkun aikaa siirtohuhuissa. Kävisi järkeen, miksi suomalaishyökkääjä kaupattaisiin muualle. Hänestä ei ole kehkeytynyt odotetunlaista maalitykkiä, ja ensi kesänä edessä on taas uudet ja vaikeat sopimusneuvottelut. Luvassa on taas muhkea palkankorotus.

Winnipeg voisi vaihtaa Laineen päittäin ykkösparin puolustajan kanssa. Samaan tapaan Columbus Blue Jackets hankki aikoinaan Seth Jonesin Nashville Predatorsista. Toiseen suuntaan matkasi ykkössentteri Ryan Johansen, ja paperilla kumpikin joukkue sai mitä kaipasi.

Laineen kauppaaminen ei kuitenkaan kannata. Suomalaishyökkääjä on pelannut juuri uransa parhaan kauden ja osoittanut huomattavia lahjoja kahdensuunnan pelissä. Vielä, kun tulinen laukaus viritettäisiin aiempien vuosien tasolle, nousisi Laine Winnipegin ehdottomaksi supertähdeksi.

Kenet Winnipegin sitten pitäisi kaupata?

Joku Winnipegin on kaupattava. Senttereitä ei ole, ei myöskään puolustajia joten laitahyökkääjän on lähdettävä. Luonnollinen vaihtoehto olisi Nikolaj Ehlers.

24-vuotias tanskalainen tienaa kaudesta 6 miljoonaa dollaria. Hänestä luopuminen olisi iso palkkasäästö Winnipegille. Sopimus kestää vuoteen 2025 saakka, mikä nostaa hänen vaihtoarvoaan. Uuden sopimuksen neuvottelemisesta ei tarvitsisi huolehtia vielä vuosiin toisin kuin Laineen kanssa.

Ehlers ei olisi Winnipegille iso menetys. Hän on kärsinyt uransa aikana ailahtelevaisuudesta, eikä häneen voi luottaa samalla tavalla kuin esimerkiksi Kyle Connoriin tai Mark Scheifeleen. Ehlers ei ole vielä toistaiseksi onnistunyt ylittämään 30 maalin rajapyykkiäkään.

Mikä seura voisi olla kiinnostunut Ehlersin kaltaisesta hyökkääjästä? Vaihtoehtoja on lukemattomia. Montreal Canadiens, Carolina Hurricanes ja Columbus Blue Jackets ainakin olisivat nuoren maalintekijän tarpeessa.


PÄIVÄN VIHJE: TPS – HIFK

HIFK vierailee Turussa – jatkuuko ylivoimapelaamistaan parantaneen TPS:n voittokulku?