Toronto Maple Leafsin päätös kaupata Kasperi Kapanen Pittsburgh Penguinsiin antaa joukkueelle hieman (3,2 miljoonaa dollaria) lisää liikkumavaraa tukalassa palkkakattotilanteessa, mutta yksistään tämä ei riitä seuralle isojen peliliikkeiden tekemiseen varsinkin puolustuksensa osalta.

Sportsnetin kiekkotoimittaja Chris Johnston uskoo GM Kyle Dubasin hakevan vielä toista isoa siirtoa tehdäkseen palkkabudjettiin tilaa uuden kärkipuolustajan hankkimista varten.

– Leafs haluaa joustovaraa iskeäkseen kiinni, mikäli muut joukkueet joutuvat budjettisyistä luopumaan kallispalkkaisista pelaajista tai mikäli joukkue aikoo taistella nimimiehistä UFA-markkinoilla. Uskon, että joukkue tunnustelee myös maalivahtimarkkinoita. Ei ole varmaa, että Frederik Andersen palaa (ensi kaudella), Johnston pyörittelee.

Yhtenä vaihtoehtona NHL-toimittajien keskuudessa pidetään jättipalkkaa nauttivan hyökkääjä William Nylanderin kauppaamista toisaalle. 6,9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa kauden 2023-24 loppuun saakka nauttivasta 24-vuotiaasta Nylanderista luopuminen avaisi Leafsille markkinat uuden ykköspuolustajan hankkimiselle. Nylander iski tämän kauden runkosarjassa 68 peliin 59 (31+28) tehopinnaa, joten ottajia miehelle varmasti löytyisi.

Leafsillä on Kapasen kauppaamisen jälkeenkin palkkakatossaan vain seitsemän miljoonaa dollaria vapaata tilaa. Puolustajista Tyson Barrie ja Cody Ceci ovat lisäksi yhä ilman sopimusta. Kaksikon uskotaan päätyvän vapaille markkinoille kauden jälkeen.

Pitäisikö Leafsin mielestäsi kaupata Nylander toisaalle? Kerro mielipiteesi NHL-olohuoneessa.