Torstaiyönä yhden pömpelin Arizona Coyotesin reppuun 3-0-voitossa iskenyt Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on saanut NHL-uransa pudotuspeleille tehokkaan alun. Suomalaishyökkääjä on pelannut näissä kolmena eri ”keväänä” iskien 22 pelissä nyt tehot 7+16=23.

Tuo pistemäärä on Avalanchen seurahistorian mittapuulla todella kovaa valuuttaa: 22 ensimmäisen ottelun otannalla se on nimittäin neljänneksi eniten kautta seurahistorian.

Enemmän pudotuspelipinnoja 22 ensimmäisessä pudotuspeliottelussa ovat latoneet kovat nimet, eli Peter Stastny (35), Nathan MacKinnon (29) ja Joe Sakic (28).‌‌

Rantaselle on nostettava hattua, sillä hän on noussut tälle listalle kärjen tuntumaan reilussa kolmessa vuodessa. Avs siirtyi NHL:ään vuonna 1979, eli muillakin on ollut aikaa paukuttaa pinnoja pitkä tovi.

StatsCentre

@StatsCentre
Putting away the last of his team's 3 goals in only 1:23 to secure a 3-0 win over the Coyotes in Gm1 of their series on Wednesday, Mikko Rantanen added to what's been a fine to start to his #StanleyCup Playoff career as his total is tied for 4th on this @Avalanche franchise list