Toronto Maple Leafsin kausi päättyi katkeraan tappioon Columbus Blue Jacketsia vastaan. Sportsnetilla asiantuntijat alkoivat saman tien spekuloimaan, miten joukkuetta pitäisi muokata seuraavaksi kaudeksi.

Kovista lausunnoistaan tunnettu Brian Burke oli erittäin suorasanainen Toronton ongelmien suhteen.

– John Tavaresin hankkiminen loi palkkakattojännitteitä. Heidän oli pakko antaa isot sopimukset Mitch Marnerille, Auston Matthewsille ja William Nylanderille. Heidän puolustuksensa ei ole tarpeeksi syvä, he eivät ole tarpeeksi hyviä ja nyt palkkakatto ei ole nousemassa kahteen tai todennäköisesti neljään vuoteen, Burke tykitti.

– Menestyäkseen pudotuspeleissä pelaajien täytyy olla isokokoisempia ja kovempiotteisia, mutta heillä ei ole siihen tilaa palkkakatossa.

Burkella oli selvät sävelet sen suhteen, mitä Toronton täytyy tehdä.

– Heidän ei ole järkeä jatkaa neljän ison hyökkääjän kanssa. William Nylander on aika kaupata pois. Hän on hyvä pelaaja, mutta on aika siirtyä eteenpäin ja vaihtaa hänet puolustajaan.

Nylander iski neljässä pudotuspeliottelussa tehot 2+2=4. Runkosarjassa 24-vuotias ruotsalainen tykitti 68 otteluun tehot 31+28=59. Hänen vuosipalkkansa on runsaat 6,9 miljoonaa dollaria.