Winnipegin kausi oli täynnä vastoinkäymisiä – ”En ole koskaan kokenut vastaavaa!”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin kausi oli täynnä ongelmia ja vastoinkäymisiä.

Joukkue menetti kauden alla toisaalle useita kärkipuolustajiaan, minkä lisäksi tähtipakki Dustin Byfuglienin yllättävä vetäytyminen peleistä runkosarjan alla yhdessä kakkossentteri Bryan Littlen pitkän loukkaantumisen kanssa söivät hurjasti joukkueen kärkipään osaamista.

Päävalmentaja Paul Mauricen mukaan kausi olikin yhtä vastoinkäymisten jatkumoa.

– En ole koskaan nähnyt joukkueeni käyvän läpi mitään tällaista. Useiden kärkimiesten menetykset yhdistettynä loukkaantumisiin… Tämä peli (viimeinen ottelu Calgary Flamesiä vastaan) oli kuin kautemme pienoiskoossa. Joukkue pelasi niin kovaa kuin se pystyi – he todella tekivät niin, Maurice kommentoi medialle.

Kapteeni Blake Wheeler harmitteli kahden kärkimiehen, Mark Scheifelen ja Patrik Laineen loukkaantumista jo Calgary-sarjan avauspelissä. Myös syvyyshyökkääjä Mason Appleton loukkaantui kyseisessä kamppailussa.

– Tankki on täysin tyhjä. Joukkue jätti kaiken jäälle. Koko vuosi oli todellinen testi ensimmäisestä päivästä alkaen — en sano, että sarja valui käsistämme (loukkaantumisten vuoksi), mutta olisin rakastanut sitä, että olisimme saaneet pelata sarjan läpi nuo kaksi pelaajaa (Scheifele ja Laine) kokoonpanossamme ja nähdä, mihin se olisi riittänyt, Wheeler kiroaa.

Sekä akillesjännevamman kokeneen Scheifelen, että ranteensa loukanneen Laineen huilin pituus olisi pelien jatkuessa ollut 2-3 viikon luokkaa.