Näkökulma: Jarmo Kekäläinen vältti astumasta miinaan hiuskarvan mitalla

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin faneilla pahanlaatuinen harmistus on muuttunut vuodessa syväksi helpotuksen huokaukseksi.

Viime kesänä eläteltiin toivoa, että ehkä ykkösvahti Sergei Bobrovski suostuisi sittenkin ottamaan Jarmo Kekäläisen tarjoaman jättisopimuksen eikä lähtisikään muualle. Nyt venäläisvahtia ei otettaisi Columbukseen vaikka maksettaisiin.

Bobrovski on tähän mennessä ollut täysi floppi Florida Panthersissa. 31-vuotias venäläinen pelasi runkosarjan torjuntaprosentilla 90. Kolmessa pudotuspeliottelussa ei kiekko ole jäänyt hanskaan paljoa sen paremmin. Torjuntaprosentti on 90,5.

Vaikka venäläisellä ei kulje kaukalossa, hirmuinen palkka juoksee koko ajan. Bobrovski tienaa kaudesta 10 miljoonaa dollaria, ja sopimus on voimassa kevääseen 2026 saakka. Columbuksessa voidaan syystä olla tyytyväisiä, ettei omilta listoilta löydy vastaavaa katastrofisopimusta.

Sen sijaan Columbuksessa katsotaan silmät säihkyen uuden suomalaisen tähtivahdin puhkeamista kukkaan. Joonas Korpisalo on ollut pudotuspeleissä kaikkea, mitä Bobrovskilta toimittiin. Hän on pelannut kaksi ottelua torjuntaprosentilla 97 ja päästettyjen maalien keskiarvo on vain 1,02.

Mikä parasta, Korpisalolla on harvinaisen edullinen sopimus. Hänen 1,15 miljoonan dollarin vuosipalkkansa nousee ensi kaudella alkavan uuden sopimuksen myötä 2,8 miljoonaan ja kestää kevääseen 2022 saakka. Jos suomalaisvahdin huippuotteet eivät ole pelkkä suonenveto, on hänen sopimuksensa kenties koko NHL:n paras hintalaatusuhteeltaan siinä missä Bobrovskin on kaikkein surkein.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.