Sami Vatasen Carolina-siirto on todellinen sopimusviidakko – näin ratkaistaan, mikä varausvuoro suomalaisesta maksetaan

© Kuva: Getty Images

Sami Vatanen siirtyi kesken kauden New Jersey Devilsistä Carolina Hurricanesiin. Vaihdossa toiseen suuntaan matkasivat hyökkääjä Janne Kuokkanen, puolustaja Fredrik Claesson sekä ehdollinen neljännen kierroksen varaus. Koronavirus päätti runkosarjan lyhyeen ja varausvuoron kohtalosta on kehkeytynyt monimutkainen soppa.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman kävi useassa twiitissä yksityiskohtaisesti läpi, mitä eri skenaarioita varausvuorolle on olemassa.

– Jos Carolina voittaa New Yorkin JA Vatanen pelaa 70 prosentissa Hurricanesin pudotuspeleistä (tähän ei lasketa karsintasarjaa), New Jersey saa Carolinan tämän vuoden kolmoskierroksen varauksen, Friedman avaa.

– Jos Vatanen pelaa alle 70 prosentissa Carolinan pudotuspeleistä, sitten asia riippuu siitä, pelaaka hän kahdesti New Yorkia vastaan. Jos kyllä ja Carolina voittaa sarjan, New Jersey saa neljännen kierroksen varausvuoron. Jos kyllä ja New York voittaa, Hurricanes saa valita antaako tämän kesän vai ensi kesän varausvuoron, Friedman jatkaa.

– Jos hän ei pelaa kahdesti New Yorkia vastaan, New Jersey ei saa mitään. Helppoa!

Varausvuoron kohtalo on sen verran iso sekamelska, että eräs kiekkofani päätti selventää asiaa vielä omalla kuvalla. Voit katsoa sen alta.

Kertoimet ottelulleCarolina Hurricanes - Boston Bruins18.08.2020