Artemi Panarin muistelee NHL-uransa alkua – näpäyttää seurapomoja: ”Kiitos, ettette varanneet minua!”

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin ykköstähti Artemi Panarin kiittelee tuoreessa haastattelussa NHL-pomoja siitä, ettei kukaan varannut miestä kesän 2010 varaustilaisuudessa.

Tällä kaudella ehdolla Ted Lindsay -palkinnon saajaksi oleva venäläistähti sai tämän johdosta päättää myöhemmin vapaasti seuransa NHL:ssä.

– Haluan kiittää kaikkia (GM:iä) siitä, ettette valinneet minua draftissa. Se antoi minulla mahdollisuuden päättää itse seuran jossa haluan pelata, joka sopii parhaiten pelityylilleni ja antaa mahdollisuuden menestyä, Panarin kiittelee Rangersin sisäpiiritoimittaja Vincent Z. Mercoglianon haastattelussa.

Panarin solmi ensimmäisen NHL-sopimuksensa Chicago Blackhawksin kanssa saaden samantien mahdollisuuden pelata yhdessä sarjan taitavimpiin pelaajiin lukeutuvan Patrick Kanen kanssa.

Mahdollisena varausvuonnaan 20 KHL-pelissä kahdeksan pinnaa tehtaillut Panarin nousi sittemmin KHL:ssä varsinaiseksi supertähdeksi. Kausi 2014-15 tuotti 56 peliin 62 tehopistettä. Pudotuspeleissä mies takoi 20 peliin komeat 20 pinnaa ja siirtyi sittemmin Blackhawksiin, jossa voitti heti avauskaudellaan vuoden tulokkaan Calder-pystin.

Viime kesänä Panarin sai jo toistamiseen urallaan valita itse tulevan seuransa. Tuolloin valinta kohdistui New York Rangersiin, jonka kanssa mies solmi massiivisen 81,5 miljoonan dollarin jättidiilin. Avauskausi Manhattanilla tuotti 69 peliin hurjat 95 tehopistettä.

– Tunsin hieman paineita tullessani tänne. Se on normaalia. Päätökseni lukea vähemmän median sekä sosiaalisen median kirjoituksia antoi kuitenkin mahdollisuuden keskittyä paremmin työhöni ja olemaan stressaamatta niin paljoa, Panarin paljastaa lopuksi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!