Pekka Rinteen aika Predatorsin ykkösvahtina alkaa olemaan ohi? ”Tasaisuuden ansiosta tämä on fakta…”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Pohjoisamerikkalaisen Sportsnetin toimittaja Andrew Berkshire antoi keväällä selvän mielipitee siitä, kumpi maalivahti Nashville Predatorsissa pitäisi laittaa häkkiin ja kumpi penkille. Toimittaja kävi ensiksi sekä Pekka Rinteen että Juuse Saroksen tarkemmat tilastot läpi, jonka jälkeen hän perusteli näkemyksiään lyhyesti.

– Kokonaisuudessaan ei ole juuri eroa siinä, kuinka vaikeita laukauksia molemmat ovat joutuneet pysäyttämään. Rinteen heikkoudet ovat olleet yhdessä asiassa (alivoimapelissä), eikä Saroksella ole ollut samanlaisia ongelmia tällä kaudella, Berkshire kommentoi.

– Yksi syy, miksi Saros on ollut niin tasainen suorittaja, on hänen hyvä sijoittumisensa. Tasaisuuden ansiosta tämä on fakta: Saroksen pitäisi olla ykkösvahti.

Duon välinen kamppailu onkin yksi mielenkiintoisimmista suomalaisväännöistä, mitä NHL tarjoaa. Nashvillen maalin suulla on ollut viitteitä vallankumouksesta, eli Saroksen nousemisesta ykkösvahdiksi.

– Mitään ei auta ottaa itsestäänselvyytenä. Minun pitää tehdä vain parhaani ja katsotaan, mihin se sitten riittää, suomalaiskassari Rinne pyörittelee NHL:n verkkosivuilla tuoreeltaan.

Maalinkin iskenyt 38-vuotias kempeleläiskonkari on torjunut pikkumustia tällä kaudella vaatimattomasti 89,5 prosentin varmuudella. Forssan kasvatti Saroksen prosentit sen sijaan ovat hienoa luokkaa 91,4.

– Kaikki tietävät sen, että välillämme on kova kilpailutilanne ja me ymmärrämme sen. Samalla meidän välinen suhde on kuitenkin loistava, Rinne painottaa.

Kuten esimerkiksi torjuntaprosentit todistavat, on kausi ollut kokeneelle konkarille haastavahko. Toisinaan kansa jopa tylytti Rinnettä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa haluen Saroksen vievän tämän ykköstontin.

– Saros oli kieltämättä vahva runkosarjan loppupuolella. Mutta se ei ole minulle mikään ongelma. Itse en vaan pelannut silloin hyvin, Rinne lopettaa.

Nashville aloittaa taalaliigan pudotuspelit avauskierrokselta, jossa se punnitsee Arizona Coyotesin pelihuumorin.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kertoimet ottelulleNashville Predators - Arizona Coyotes04.08.2020