Anaheim Ducksin seurahistorian surkeimmat sopimukset listattiin – mukana myös suomalaisväriä

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Jari Kurrin siirtyminen vapaana agenttina Teemu Selänteen seurakaveriksi silloiseen Mighty Ducks of Anaheimiin kesällä 1996 nousee The Athleticin listalla seuran historian kuudenneksi kehnoimmaksi UFA-hankinnaksi.

Tuossa vaiheessa uraansa jo 36-vuotias Kurri solmi seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, muttei onnistunut enää Anaheimissa nousemaan joukkueensa ratkaisupelaajaksi. Konkarilaituri iski 82 peliin tehot 13+22=35. Ura päättyi seuraavalla kaudella Colorado Avalanchessa.

– Anaheimilla oli mieltymys hankkia isoja nimiä, joiden parhaat päivät olivat takanapäin. Kukaan (UFA-markkinoilla) ei ollut tuolloin isompi nimi kuin Kurri, joka loisti Wayne Gretzkyn rinnalla ja jolla oli takanaan vahvoja kausia Los Angelesissa.

– Nyt Kurrilla oli allaan vaikeampi kausi L.A:ssa, mutta hän teki edellisellä kaudella silti 17 maalia ja 40 pistettä 57 pelissä. Lisäksi hän tehtaili loppukaudella New York Rangersissä kahdeksan pinnaa 11 pudotuspelissä.

– Pelin henki oli hyvin erilainen vuonna 1996. Kuinka Selänteen idolin tuominen tämän pelikaveriksi voisi epäonnistua? Helposti. Kurrin pistekeskiarvo romahti uran pohjalukemiin. Sopimuksessa oli seuran optio seuraavasta kaudesta, mutta tuo kokeilu päättyi kuitenkin vain vuoden jälkeen, The Athletic muistelee.

CapFriendlyn mukaan 1,5 miljoonaa dollaria kyseisestä kaudesta tienannutta Kurria kehnommiksi hankinnoiksi sivusto listasi Clayton Stonerin, Sergei Fedorovin, German Titovin, Todd Bertuzzin sekä Brendan Morrisonin sopimukset.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS