Englantilainen Zach Sullivan tuli tiedettävästi ensimmäisenä ammattilaiskiekkoilijana kaapista ulos. Hän ilmoitti viisi kuukautta sitten Twitterissä olevansa biseksuaali.

Päätös asiasta tiedottamisesta syntyi pitkien sisäisten kamppailujen jälkeen. Lopulta Sullivan kirjoitti tekstin valmiiksi parhaan ystävänsä avustuksella. Hän kertoi joukkuekavereilleen etukäteen ja ilmoitti samalla, että twiittaisi asiasta seuraavana päivänä.

Jääkiekkopiirejä pidetään vanhoillisina ja maskuliinisina, joten Sullivan pelkäsi saamaansa vastaanottoa.

– Heräsin kymmeneltä ja painoin ”lähetä”. Cam Critchlow, yksi kämppiksistäni käveli huoneeseen hetkeä myöhemmin. Hän kysyi, kuinka voin. Sanoin, että tarvitsen halauksen. Hän halasi minua ja asia oli loppuun käsitelty, Sullivan kertoo.

– Koko jutusta on tullut nettisensaatio. En odottanut sellaista vastaanottoa, mutta se on mielestäni positiivinen asia. Kiekkoa pidetään vanhojen poikien kerhona ja lajia pidetään suvaitsemattomana. Minun saamani vastauksen perusteella se ei pidä paikkaansa, se ei ole ollenkaan totta. Minulle tuntemattomat pelaajat tulivat kertomaan, että he ovat ylpeitä minusta ja siitä mitä olen tehnyt.

Sullivan on kiekkoillut lähes koko ammattilaisuransa brittiläisessä EIHL:ssä. Puolustaja keräsi viime kaudella tehot 1+1=2.