Toronto Sun -lehden suorapuheinen kolumnisti Steve Simmons on tullut raskaan asian kanssa esille.

Simmons väittää tuoreessa kolumnissaan, että NHL:n pudotuspelien parhaalle pelaajalle jaettava Conn Smythe -palkinto tulisi nimetä jonkun muun mukaan, kuin legendaarisen Toronto Maple Leafsin omistajan/GM:n Conn Smythen.

Simmons haluaa kunnian pois Smytheltä, koska hänen väitetään pilailleen rasistisesti tummaihoisen jääkiekkoilijan Herb Carnegien kustannuksella.

– Conn Smythe oli seurannut Herb Carnegien pelaamista, jonka jälkeen hän oli sanonut, että se kuka vaihtaa Carnagien ihonvärin valkoiseksi saa 10 000 dollaria. Hän tietysti vain vitsaili, mutta hän oli samalla rasistinen, Simmons kirjoittaa.

Carnegie ei päässyt koskaan pelaamaan NHL:ssä, koska Maple Leafs tai mikään muukaan 1940-50 luvulla pelannut seura ei suostunut ottamaan häntä. Simmonsin mukaan syy tähän oli Carnegien ihonväri.

Simmons toivoisi varsinkin nyt NHL:ltä raskaita liikkeitä, kun rasismi on vahvasti puheenaiheena maailmalla.

– Conn Smythe -palkinto annetaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle. Se palkinto on nimetty rasistin mukaan. Sen ei tulisi mennä näin enää nykypäivänä. Nyt olisi voimakkaampi aika kuin koskaan tarkistella NHL-palkintojen nimiä ja antaa kunnia henkilöille, jotka oikeasti ansaitsevat sen, toimittaja tilittää.