Nashville Predatorsin keskushyökkääjä Kyle Turris tuntee taatusti niskassaan kovat paineet Predatorsin valmistautuessa edessä oleviin NHL:n pudotuspeleihin.

30-vuotiaan kanukin runkosarjan 62 pelissä iskemät tehot 9+22=31 ovat kaikkea muuta kuin sitä, mitä seurajohto odottaa kuusi miljoonaa dollaria kaudesta tienaavalta tähdeltään. Joukkueensa 11:ksi paras maalintekijä jäi plusmiinus-tilastossakin karuun lukemaan -9. Kallispalkkainen tähti tipahti ajoittain jopa Predatorsin pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Kaiken kukkuraksi Turris pelaa vasta 6-vuotisen jättisopimuksensa toista kautta.

Nyt edessä olevat pudotuspelit ovatkin miehelle kaikki kaikessa Nashville-jatkon kannalta.

– Kylesta ei tullut mestarijoukkueen puuttuvaa palasta, ainoastaan valtava kysymysmerkki. Vain hyvä sarja Arizona Coyotesia vastaan voi pelastaa hänet treidiltä, uskoo Championat-sivuston Maxim Zamyatin kolumnissaan.

Tässäkö uusi NHL-tason ykkösvahti?

Toimittaja nostaa esille myös mielenkiintoisen venäläisnimen, jolle näyttöpaikka pudotuspeleissä saattaisi tietää oven avautumista jopa NHL-tason ykkösvahdiksi. Dallas Starsin kakkosvahti Anton Hubodinilla saattaa nimittäin olla kaikki saumat napata viimein ykkösvahdin tontti taalajäiltä. 34-vuotias torjuja pelasi päättyneen runkosarjan aikana 30 ottelussa hurjalla torjuntaprosentilla 93,0.

– Onnistunut runkosarja kasvatti toiveita siitä, että ensi kaudella joku seura saattaisi hyvinkin palkata miehen ykkösvahdikseen. Mikäli ykkösvahti Ben Bishop haparoi, saattaa Hubodin saada mahdollisuutensa loistaa, toimittaja näkee.

Hubodinin 2,5 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu kauden jälkeen.