Colorado Avalanchen entinen NHL-puolustaja Jan Hejda kertoi taalaliigan uransa parhaan muiston olleen kausi kiekkolegenda Patrick Royn valmennuksessa.

Tshekkiläispakki edusti 23-vuotisen ammattilaisuransa aikana monia eri seuroja niin kotimaassaan kuin maailmallakin.

NHL-uransa neljä viimeistä vuotta mies vietti Avalanchen paidassa. Vaikka hienoja hetkiä uralle mahtui monta, oli yksi kausi ylitse uiden.

– Se kausi, jolloin Patrick Roy valmensi meitä ensimmäisen vuotensa. Rehellisesti sanoen se oli kuin unelmassa eloa. Olimme todella itsevarmoja ja uskoimme aina voivamme voittaa seuraavan ottelun ja sitä seuraavan, konkaripakki muisteli Denver Post -sanomalehdelle.

– Aina hävitessämme kaksi tai kolme peliä ajattelin sen olevan tässä. Sitten aloimmekin taas voittaa. Tunnelma pukukopissa oli vain niin loistava, Hejda hehkutti.

Kausi oli Hejdalle itsellekin varsin vaiheikas. Vaikka mies rikkoikin kaksi sormea toisesta kädestään huhtikuussa pelasi hän kaikki seitsemän pudotuspeliotteluaan.

– Roy oli hyvä valmentaja ja vaikka olisimme olleet kolme maalia tappiolla uskoimme aina kolmanteen erään mentäessä voivamme voittaa. Se oli todella hauskaa. Se oli kausi, jota en unohda koskaan, 41-vuotias vannoi.