Viime kausina tukevasti NHL:n häntäpäähän juuttunut Ottawa Senators on ollut ilman vakituista kapteenia siitä lähtien, kun se kauppasi Erik Karlssonin San Jose Sharksiin syksyllä 2018.

Asia saattaa pian muuttua, sillä Senatorsin päävalmentaja D.J. Smith kertoo Ottawa Sunille keskustelleensa seuran GM Pierre Dorionin kanssa mahdollisuudesta nimetä kippari tulevalle kaudelle.

Päättyneellä kaudella Senatorsin varakapteeneina toimivat Ron Hainsey, Mark Borowiecki ja Jean-Gabriel Pageau, joista Pageau kaupattiin helmikuun siirtorajalla New York Islandersiin.

Varteenotettavimmat ehdokkaat kantamaan jatkossa C-kirjainta ovat kuitenkin 23-vuotias puolustaja Thomas Chabot (kuvassa) ja vasta 20-vuotias Brady Tkachuk.

Seurajohto pähkäileekin nyt, olisiko jommasta kummasta nuoresta hyppäämään suuriin saappaisiin.

– On olemassa muutamia kovia vaihtoehtoja, mutta ovatko he valmiita ja tehdäänkö ratkaisu nyt vai myöhemmin. Keskustelu siitä jatkuu vielä läpi kesän, Smith toteaa ja jatkaa:

– Suuri kysymys on, että haluamme olla varmoja valittavan kaverin valmiudesta, eikä päätöstä tehdä liian aikaisin.

Nuorista kandidaateista joukkueen ykköspuolustaja Chabot allekirjoitti viime syyskuussa kahdeksanvuotisen ja 64 miljoonan dollarin arvoisen jättisopimuksen ja lienee ykkösvaihtoehto vaativaan rooliin.

Tkachukilla on puolestaan edessään ensi kaudella tulokassopimuksensa viimeinen sesonki.

Smith korostaa kipparinnatsojen vaativan tietynlaista kypsyyttä, muuten vaikutukset voivat olla haitalliset.

– Jos pelaaja ei ole siihen valmis, voi se vaikuttaa hänen peliinsä. Kapteenin on oltava kaveri, joka ei tärise huolimatta tulostaululla olevista lukemista tai siitä, miten pelaamme, Luotsi painottaa.