Lehti: Chicago laittamassa nipun runkomiehiään pihalle – myös Olli Määttä liipasimella!

© Kuva: Getty Images

Viime vuosina NHL:n terävimmältä huipulta pudonnut Chicago Blackhawks on kärsinyt jo mestaruusvuosistaan saakka tukalasta palkkakattotilanteestaan.

2010-luvulla kolmesti Stanley Cupin voittanut seura on käyttänyt ensi kauden 19 pelaajasopimukseensa jo yli 75 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi ilman sopimusta tämän kauden jälkeen ovat mm. ykkösmaalivahti Corey Crawford, Drake Caggiula sekä nuoret hyökkääjät Dominik Kubalik ja Dylan Strome.

Chicago Tribunen toimittaja Paul Thompson muistuttaakin Blackhawksin seurajohdon olevan pakotettu muutamiin pelaajasiirtoihin tehdäkseen tilaa palkkabudjettiinsa. Liipasimella ovat toimittajan mielestä ennen kaikkea ensi kaudesta kuusi miljoonaa dollaria tienaava Brandon Saad sekä kolmosparissa viime kaudella kovalla, päälle neljän miljoonan dollarin vuosipalkalla luutinut Olli Määttä.

Viime kaudella pahoista loukkaantumisista kärsineen pitkäaikaisen luottopuolustaja Brent Seabrookin jättisopimuksen siirtäminen pitkäaikasloukkaantuneiden LTIR-listalle auttaisi sekin palkkakulujen kaitsemisessa. Lähtö saattaa uhata myös pahoista loukkaantumisista kärsinyttä konkarihyökkääjä Andrew Shaw’ta.

Thompson ei suinkaan ole ainoa suomalaispuolustaja Määttää kritisoivista ja miehen siirtoa ennakoivista kiekkotoimittajista. Myös Lyle Richardson uskoo suomalaisen ajan intiaanipaidassa jäävän yhteen kauteen.

– Määttä on pelannut tällä kaudella kolmosparin minuutteja Blackhawksissa, ja hänen uransa lähti alamäkeen jo kahdella viimeisellä Pittsburgh-kaudella. Seura yrittänee treidata puolustajan kauden jälkeen, joskin pudonnut suoritustaso tekee miehen liikuttamisesta haasteellista, Richardson uskoo.

Määttä pelasi tämän kauden runkosarjassa 65 peliä tehoin 4+13=17. 25-vuotiaan kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan nykyinen, 4,08 miljoonaa dollaria kaudessa jyväskyläläisen tilille tuova nykysopimus päättyy kesällä 2022.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!