Kovista mielipiteistään tunnettu asiantuntija nimesi NHL:n arvokkaimman pelaajan – ei McDavid tai MacKinnon

© Kuva: Getty Images

Urallaan useissa eri seuroissa GM:änä toiminut Brian Burke on noussut yhdeksi johtavista kiekkoanalyytikoista Pohjois-Amerikassa. Häntä on jopa kutsuttu legendaarisen Don Cherryn henkiseksi perilliseksi.

Burke vastailee aika ajoin kiekkofanien kysymyksiin Twitterin puolella. Tällä kertaa häneltä muun muassa tiedusteltiin, kuka olisi hänen valintansa NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart Trophyn voittoon. Vastaus oli monelle yllätys.

Leon Draisaitl. Tyypillisesti tästä käydään kuumaa väittelyä, mutta ei tänä vuonna. Hänen nimensä kaivertamisen palkintoon voi jo aloittaa, Burke kommentoi.

Draisaitl pelasi hurjan kauden NHL:ssä. Saksalaishyökkääjä tykitti 71 ottelussa tehot 43+67=110. Lukemallaan hän voitti myös pistepörssin.

Hart Trophya ei jaeta vain parhaalle pelaajalle vaan pelaajalle, joka on on omalla panoksellaan eniten auttanut joukkuettaan. Näin ollen Draisaitlin voittoa voisi vastustaa sillä perusteella, että hän ei ole kantanut joukkuettaan yksin vaan yhdessä Connor McDavidin kanssa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!