”Kuunnelkaa, olen kyllästynyt” – Sabres-kippari Jack Eichelilta katkera vuodatus, NHL-kauden jatkuminen sai palan kurkkuun

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin supertähti Jack Eichel antaa joukkueelleen oikein kunnolla sapiskaa NHL:n nettisivujen haastattelussa. Sarjan heittopussi jäi taas ulos pudotuspeleistä, vaikka nyt sieltä karsiutui vain seitsemän joukkuetta. Kun jatkoon meni 24 porukkaa, oli karsiutumiselle 23 prosentin todennäköisyys.

Sentteri on pelannut urallaan 354 runkosarjan peliä, mutta yhtään pudotuspeliottelua vyöllä ei ole.

– Kuunnelkaa, olen kyllästynyt tuohon. Olen kyllästynyt ja turhautunut… Valehtelisin, jos sanoisin, että en ole turhautunut siihen, miten asiat menevät, jenkki sadattelee.

Kun NHL teki päätöksensä, että voittoprosentin perusteella 24 parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin, päättyi Sabresin kausi kuin napsusta. Tai itse asiassa sehän päättyi jo reilut kaksi kuukautta sitten maaliskuussa.

– Tätä ei ole todellakaan helppoa niellä. Nämä pari kuukautta ovat olleet kovaa aikaa, samoin nämä menneet viisi vuotta, joukkueen kippari manaa viitaten Sabres-kausiin.

Buffalo varasi MM-pronssimitalistin kesällä 2015 kakkosena. Nyt hän kantaa joukkueessaan valtavaa vastuuta, ja esimerkiksi rinnassa on ollut C-kirjain kahden sesongin ajan. Kaudella 2017-18 Eichel oli apukapteeni.

– Olen kilpailija. Haluan voittaa joka kerta, kun astun jäälle. Haluan voittaa Stanley Cupin joka kerta, kun kausi alkaa.

– Olen jo alkanut valmistautua seuraavaan kauteen. Olen palannut jäälle, olen alkanut harjoitella yrittääksesi ottaa steppejä, Eichel luettelee.

Vuonna 2015 Eichelin edellä taalaliigaan varattiin Edmonton Oilersin Connor McDavid. Kun hän on päässyt nauttimaan jatkopeleistä, muuttuu Eichel katkeran oloiseksi.

– Sen katsominen on todella vaikeaa. Haluan voittaa jokaisessa asiassa, mitä teenkään. En ole pelannut viiteen vuoteen pudotuspeleissä. Onhan tämä raskasta.

Nyt NHL:n pudotuspeleihin pääsi luvalla sanoen joku humpuukisakki Montreal Canadiens – jonka voittoprosentti oli 50,0. Buffalolla se oli 49,3. Tämä vertailu pudotti Sabresin jatkosta.

– Jotkut näistä jatkajajoukkueista luulivat olevansa totaalisesti ulkona, ja nyt heillä onkin mahdollisuus pelata lisää pelejä.

– He saavat arvokasta kokemusta porukkaansa, mutta emme. Tämä kasvattaa turhautumista, ja paljon.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!