Potkut San Jose Sharksin päävalmentajan paikalta ennen kauden puoliväliä saanut Peter DeBoer löysi nopeasti uuden työpaikan Vegas Golden Knightsin palkattua miehen pääkäskijäkseen tammikuussa.

51-vuotias konkariluotsi yllättyi positiivisesti kasinokaupungin joukkueen materiaalin laadusta.

– Tämä on lahjakkain nippu, johon olen tullut koko valmennusurani aikana. Mahtava yhdistelmä lahjakkuutta, luonnetta sekä johtajuutta. Upea yhteisö, loistava omistajaporras sekä johtoryhmä, DeBoer kehaisee NHL-toimittaja Daren Millardin haastattelussa.

Joulukuussa potkut Sharksista reilun neljän kauden jälkeen saanut DeBoer on toiminut pitkällä urallaan myös Florida Panthersin sekä New Jersey Devilsin päävalmentajana.

– Uskon, että kaikella mitä jääkiekossa tapahtuu on tarkoituksensa. Kun yksi ovi on sulkeutunut, uusi on aina avautunut minulle koko urani ajan. Oli rankkaa jättää San Jose 33 pelin jälkeen, varsinkin kun olimme edenneet vuotta aiemmin konferenssifinaaleihin. Minulle Vegas on silti kerran elämässä -tyyppinen tilaisuus, DeBoer niputtaa.

Valmennusurallaan MM-kultaa niin miehissä kuin alle 20-vuotiaissakin voittaneen kanukin alku Vegasin peräsimessä oli onnistunut. Joukkue voitti ennen koronaviruksen aiheuttamaa kauden keskeytystä DeBoerin alaisuudessa pelaamistaan 22 pelistä peräti 15. Tappioistakin kaksi tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen.