NHL-toimittaja: farmiliigaan juuttunut entinen HIFK-tähti vaihtamassa maisemaa

© Kuva: Getty Images

Kaudesta 2016-17 alkaen Pohjois-Amerikassa NHL-läpimurtoaan hakenut maalivahti Ville Husso ei ole onnistunut neljän kauden yrityksestään huolimatta saamaan tililleen vielä ainuttakaan ottelua NHL:n puolella.

Entinen juniorimaajoukkueiden vakiokasvo lähti NHL:n valloitukseen noustuaan sitä ennen kotimaan Liigan tähtivahdiksi HIFK:n paidassa. Viimeisellä Liiga-kaudellaan 39 ottelua huimalla torjuntaprosentilla 92,7 sekä päästettyjen maalien keskiarvolla 1,91 torjunut helsinkiläinen oli muutama vuosi sitten varteenotettava ehdokas viime keväänä Stanley Cupin voittaneen St. Louis Bluesin seuraavaksi vastuuvahdiksi.

Nyt 25-vuotiaan Husson loukkaantuminen avasi kuitenkin näyttöpaikan Jordan Binningtonille – ja loppu on historiaa kanadalaisen torjuttua Bluesin sensaatiomaisesti NHL:n jumbopaikalta Stanley Cup -mestariksi.

Nyt Husson aika Bluesissa saattaa olla ohi. Joukkuetta läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Tom Timmermann uskoo Husson olevan lähtökuopissa yhdessä kakkosvahdiksi pudonneen kokeneen Jake Allenin kanssa.

– Allenin kauppaaminen olisi helpoin keino tehdä palkkakattoon tilaa Alex Pietrangelon jatkosopimusta varten. Maalivahdin otteet ovat nostaneet hieman hänen arvoaan siirtomarkkinoilla, sekä todennäköisesti myös kiinnostusta muiden seurojen keskuudessa. Myös Husso näyttäisi olevan valmis vaihtamaan maisemaa, joskin seurassa toivottiin todella, että he olisivat saaneet vielä tilaisuuden antaa hänelle näyttöpaikan NHL:ssä runkosarjan aikana, Timmermann kirjoittaa St. Louis Dispatch -lehdessä.

Husso on pelannut neljän Pohjois-Amerikan kautensa aikana yhteensä 129 AHL:n runkosarjaottelua. Maalivahti solmi Bluesin kanssa kaksivuotisen, yksisuuntaisen ja vuosipalkaltaan 750 000 dollarin arvoisen jatkosopimuksen tammikuussa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!