Washington-pommikoneelta suorat sanat NHL-kauden jatkosuunnitelmiin: ”Koko kesän viettäminen hotellihuoneessa…”

© Kuva: Getty Images

NHL yrittää ainoana maailman kiekkoliigana edelleen jatkaa 13.maaliskuuta koronaviruspandemian vuoksi keskeytettyä kauttaan.

Washington Capitalsin kovaotteinen tshekkipuolustaja Radko Gudas ei kuitenkaan ole suunnitelmasta innoissaan.

Kotimaassaan tällä hetkellä majaileva Gudas antoi haastattelun paikalliselle CT Sportille ja Russian Machine Never Breaks -sivuston kääntämien vastausten perusteella pakin viesti on selkeä.

– Mielestäni meidän ei pitäisi pelata tilanteessa, jossa koko muu maailma on peruuttanut kautensa. Jääkiekko on ainoa joukkueurheilulaji joka yrittää runnoa tätä läpi. He eivät päästä meitä olympialaisiin, jotta emme loukkaantuisi, mutta NHL-kauden he haluavat käyntiin tällaisina aikoina, Gudas latasi ja jatkoi:

– Raha on rahaa, sen ympärillä näyttää koko maailma tällä hetkellä pyörivän. On aika surullista, että he ovat valmiita riskeeraamaan niin monien pelaajien terveyden rahan vuoksi.

NHL on suunnitellut kiekkokauden läpiviemistä muutamilla paikkakunnilla ympäri Pohjois-Amerikkaa siten, että pelaajat, joukkueiden henkilökunta, sekä tuomarit ja muut toimitsijat asuisivat hotelleissa eristettynä. Gudas pitää suunnitelmaa erittäin huonona.

– En oikein usko, että pelaajat voisivat pysyä koko kesää hotellissa. Kyseessä olisi puuttuminen henkilökohtaiseen vapauteen. Koko kesän viettäminen hotellihuoneessa olisi mielestäni suora tie masennukseen, Gudas maalaili.

Gudasin oma sopimus on umpeutumassa nyt keskeytettynä olevaan kauteen. Viime kesänä washingtonilaisseuraan saapunut 29-vuotias tshekki ei usko jatkavansa enää pääkaupungin joukkueessa.

– Veikkaan ettei siihen (jatkosopimukseen) ole mitään mahdollisuutta. He ovat vaikeuksissa palkkakaton kanssa ja ryhmässä on nuoria pelaajia, joiden sopimukset ovat organisaation kannalta parempia.

3,35 miljoonan dollarin vuosipalkkaa kuittaava Gudas uskoo kuitenkin jatkavansa taalaliigassa.

– Joillakin joukkueilla on ongelmia puolustuksensa kanssa. Pidän itseni kunnossa ja katson mitä tapahtuu. Juttelen kavereiden kanssa ja odotan vapaiden markkinoiden avautumista, Gudas päättää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.