Kenestä Bruins-kapteeni Zdeno Charan jälkeen? Jenkkimedia tarjoaa ”varmojen” vaihtoehtojen lisäksi myös jokerikorttia!

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin kapteenina jo kaudesta 2006-07 toimineen Zdeno Charan ura lähestyy vääjäämättä loppuaan.

43-vuotias slovakialaispakki vihjasi hiljattain saattavansa pelata vielä nyt kesken olevaa kautta seuraavallakin sesongilla, mutta Bruins-seurajohto miettinee jo kuumeisesti kenen paitaan C-kirjain ommellaan, kun konkari lopulta ripustaa luistimet naulaan.

The Hockey Writers tarjoaa kolmea vaihtoehtoa Charan seuraajaksi.

Kaikken selkein valinta kippariksi olisi aviisin mukaan pitkäaikainen varakapteeni Patrice Bergeron.

Jo kaudella 2003-04 NHL-uransa aloittanut ja neljästi taalaliigan parhaana puolustavana hyökkääjänä palkittu kanadalainen on joukkueen sisällä erittäin arvostettu ja nähnyt urallaan niin bostolaisseuran nousut kuin laskutkin.

Toisena vaihtoehtona tyrkyllä on myös pitkään joukkueen kapteenistoon kuulunut tshekkikeskushyökkääjä David Krejci.

Bergeronin tapaan 34-vuotias Kreijci murtautui Bruins-kokoonpanoon jo kaudella 2007-08 ja on ollut jo pitkään äärimmäisen tärkeä palanen joukkueelleen. Bostonilaisjoukkueessa tshekki on tyytynyt mukisematta rooliinsa Bergeronin takana kakkossentterinä.

Kolmantena vaihtoehtona esiin nostetaan ainakin pienimuotoinen jokerikortti: puolustaja Torey Krug.

Varaamattomana pelaajana vuonna 2012 yliopistosarja NCAA:sta saapunut 29-vuotias Krug on kuulunut jo pitkään Bruinsin kärkipuolustajiin.

Krugin kohdalla ongelmana kuitenkin on, ettei ole lainkaan varmaa onko Bruinsilla varaa pitää taituria riveissään. Yhdysvaltalaisen 5,25 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi ja pakki voi halutessaan kilpailuttaa rajoittamattomana vapaana agenttina itselleen todellisen jättisopimuksen.

Mikäli Krug kuitenkin päättäisi pysyä Bostonissa, pitää The Hockey News tätä erittäin varteenotettavana nimenä joukkueen seuraavaa kipparia pohdittaessa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!