Boston Bruinsin tähtimaalivahti Tuukka Rask vieraili tuoreessa Kimanttia-podcastissa, jossa Vezina- ja Stanley Cup -voittaja muisteli värikkääseen tyyliin tapahtumia tähänastisen uransa varrelta.

33-vuotias suomalaismaalivahti avasi jaksossa myös tällä kaudella Carolina Hurricanesissa 47 peliin hurjat 40 (14+26) tehopistettä takoneen puolustaja Dougie Hamiltonin aikaa Bruins-paidassa. Jo Boston-vuosinaan tähtipuolustajaksi noussut kanukki ei koskaan sopeutunut täysin Bruinsin pukukoppiin.

– Tullessaan meille se oli tosi nuori, eikä mitenkään oma-aloitteinen siinä mielessä, että olisi yrittänyt tulla mukaan ryhmään, Rask aloittaa.

– Tosi hiljainen ja ujo kaveri. Ei oikein ehtinyt ajaa itseään sisään joukkueeseen. Meillä ei ollut siinä vaiheessa paljoakaan nuoria pelaajia, joten oli varmasti vaikea tilanne tulla siihen, kun siellä oli 10 vuotta vanhempia kavereita. Jos persoonallisuus ei sovi siihen (joukkueeseen), niin kai siinä sitten yritetään jotain muuta, Rask muisteli nykyisin 26-vuotiaan entisen 1. kierroksen 9. varauksen NHL-uran alkuaikoja ja siirtoa Calgary Flamesiin.

Sittemin isokokoinen Hamilton treidattiin eteenpäin myös Calgarystä. Puolustaja iski parhaalla kolmesta Boston-kausistaan komeat 42 pinnaa. Kolmen Calgary-kauden aikana mies rikkoi kertaalleen 50 tehopisteen rajan. Kulunut kausi oli Hamiltonille toinen Hurricanesissa.

Voit kuunnella Raskin värikkään haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Lehti: Tämä erikoisjärjestely nostamassa Jesse Puljujärven arvoa NHL-markkinoilla?