Anaheim Ducksin kakkosmaalivahtina kolmen viime kauden ajan toimineen Ryan Millerin NHL-ura saattaa olla ohi.

39-vuotias yhdysvaltalainen muistetaan ennen kaikkea huippuvuosistaan Buffalo Sabresissä sekä Vancouver Canucksissa. Kertaalleen jopa koko NHL:n parhaan maalivahdin Vezina-pystillä palkittu konkari nousi Sabresin ykkösmaalivahdiksi kaudella 2005-06 torjuttuaan sitä ennen vuosikaudet AHL-seura Rochester Americansin luottomiehenä.

Nyt konkarin ura aktiivipelaajana on kuitenkin lähenemässä päätöstään, uskoo The Score -sivusto.

– Miller ei koskaan voittanut Stanley Cupia, mutta hän on silti pelannut loisteliaan uran. Vezina-voittaja sekä moninkertainen tähdistöpelaaja. 39-vuotiaana hänen aikansa ykkösmaalivahtina on ohi, mutta veteraani pystyisi halutessaan toimimaan yhä luotettavana kakkosvahtina. Aika näyttää, sivusto pyörittelee.

Millerin ura hakee kiistatta vertaistaan: jenkkivahti on pelannut NHL:ssä 780 runkosarjaottelua torjuntoprosentilla 91,5 sekä päästettyjen maalien keskiarvolla 2,62. Viime vuodet entinen tähtivahti on toiminut Anaheimissa John Gibsonin kakkosmiehenä.

LUE MYÖS: Saku Koivu paljastaa: NHL-ura oli alkaa Kaliforniassa – ”Sieltä ilmoitettiin, että ottavat 1. kierroksella, jos…”

LUE MYÖS: Tie Domi muistelee kovaotteista NHL-puolustajalegendaa Scott Stevensiä: ”Suurin huijari ikinä”