Mika Kortelainen vertaa Sebastian Ahoa toiseen suomalaistähteen – kertoo myös milloin ymmärsi Ahon valtavan potentiaalin: ”Varasti vähän takasinisellä”

© Kuva: Getty Images

HIFK-legenda ja nykyinen Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen nostaa Sebastian Ahon todella korkealle tämän hetken suomalaispelaajien rankingissa. Carolinan hyökkääjä esiintyy tiistaina Viasatin NHL-teemaviikolla pääosassa. Kanava tarjoaa pitkin päivää ja iltaa Carolinan ja Ahon -otteluita.

Kortelainen vinkkaa, että kannattaa seurata, miten vaivattomasti Ahon pelaaminen sujuu.

– Se on niin helpon näköistä. Sebastian Aho on hyvä esimerkki siitä, että hyvällä pelaajalla on aina aikaa ja tilaa. Jopa NHL-kaukaloissa, Kortelainen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– Nostan Sebastian Ahon all-round-pelaajista aivan Aleksander Barkovin kantaan. Niin hyvä hän on.

Kortelainen muistelee, että oli televisiohommiensa vuoksi paikan päällä Oulussa keväällä 2015. Aho ratkaisi Suomen mestaruuden kasvattajaseuralleen Kärpille.

– Olin näkemässä sen, kun Aho nousi isoihin otsikoihin. Hän varasti vähän takasinisellä, karkasi läpi ja uitti längistä kiekon (Juha) Metsolan ohi.

– Silloin jotenkin tajusi, että tuossa kaverissa on jotain isompaa. Ei mikään perusjätkä, jos tekee noin nuorena tuollaisen maalin seitsemännen finaalin jatkoajalla.

Kortelainen nostaa toisen NHL-läpimurtopelaajan verrokiksi – tosin eri pelipaikalta.

– Sebastian Ahossa ja puolustaja Miro Heiskasessa on paljon samaa. Tulivat nuorina esille ja silloin mietti, että ovatpa valmiita pelaajia. Mutta moni varmasti mietti, että arki tulee vastaan seuraavalla kaudella. Eipä tullut.

– Heitä valittiin maajoukkueeseen ja moni mietti, että nyt tulee raja vastaan. Ei tullut. Ihan sama NHL-kehissä. Kumpikin löi läpi heti. Tuollaiset pelaaja kuin Aho ja Heiskanen vaan ylittävät odotuksia koko ajan, Kortelainen hämmästelee.

Sebastian Ahon ja Carolinan teemapäivä tarjoaa useampia otteluita nyt tauolla olevalta kaudelta Viasatilta ja Viaplay-palvelusta. Lisäksi katsojia hemmotellaan Ahon kauden maalikoosteella.

Viasatin teemapäivät eivät Ahoon lopu. Keskiviikkona on luvassa todellista pommitusta, kun pääosassa on Patrik Laine. Torstaina seurataan Mikko Rantasen kautta ja perjantaina on Aleksander Barkovin vuoro.

Kimmo Mäkinen