Tampa Bay Lightningin toimistolla vietetään tulevana kesänä takuulla hikisiä päiviä.

Seuralla on palkkabudjetissaan vain 7,8 miljoonaa dollaria vapaata tilaa – ja kiinnitettävänään viisi rajoitettua vapaata agenttia. Näistä kaksikon Anthony Cirelli ja Mikhail Sergatshev pitäminen seurassa ei tule kaiken lisäksi olemaan halpaa huvia.

Siirtopuolella tilannetta vaikeuttaa entisestään se, että peräti kahdeksalla 15 sopimuspelaajasta on sopimuksissaan ainakin osittain siirrot kieltävä pykälä. Seitsemästä ilman siirtopykälää olevasta pelaajasta vain kolme tienaa yli 1,8 miljoonaa dollaria vuodessa. Tämä trio on Nikita Kutsherov, Brayden Point ja Andrei Vasilevski, joista yksikään ei taatusti ole jättämässä joukkuetta.

Tampan GM Julien BriseBoisin vaihtoehdoksi jääneekin kaupata toisaalle ainakin yksi kolmikosta Ondrej Palat (palkka 5,3 miljoonaa kaudessa), Yanni Gourde (5,16 miljoonaa) tai Tyler Johnson (5 miljoonaa). Eri asia on se, haluaako kukaan miehistä luopua siirtopykälästään, halvasta verotuksesta, hyvistä sääoloista sekä voittavasta joukkueesta noin vain.

Neljäs todennäköisin lähtijä on Alex Killorn, jonka siirtokielto käsittää ensi kaudella enää 16 joukkuetta. Vaikka miehen 4,45 miljoonan dollarin vuosipalkka onkin joukkueen kannalta edullinen, saattaa Killorn olla lopulta se pelaaja, joka joutuu palkkakaton uhriksi ensimmäisenä.

BriseBoisilla on joka tapauksessa edessään kiireinen kesäkausi.