Viasat tarjoilee katsojilleen NHL:n legendaarisia otteluita vuosien varrelta sillä aikaa, kun NHL-kausi on tauolla.

Jere Lehtinen pelasi NHL:ssä huikeat 14 kautta ja pelasi ne kaikki vieläpä saman seuran paidassa Dallas Starsissa. Lehtinen ehti nähdä NHL-liigan kehitystä 90-luvun puolivälistä 2010-luvulle. Jääkiekko on rapakon takana muuttunut ja kehittynyt, mutta menestys ja himottu Stanley Cupin pytty tulee kuitenkin samoihin peruspilareihin nojaten.

– Joukkue taistelee ja laittaa kaiken likoon, kiekon eteen hyppimistä ynnä muuta, se on samaa nykypäivänä. Omana aikana se oli hyvin fyysistä pelaamista ja säännöt olivat vähän erilaiset kuin nykyään. Silloin pudotuspeleissä varsinkin mentiin melkoisen mailaviidakon ja ihmisten läpi, että päästiin tekemään maaleja, Lehtinen muistelee Suplan Stanley Cup-classics -podcastissa.

Lehtinen todisti 90-luvun loppupuolella, kun Dallasista rakentui huippujoukkue. Kovia pelaajia riveihinsä verkottanut Stars juhlisti Stanley Cupin voittoa kaudella 1998–1999. Viasat ja Viaplay näyttävät myös Lehtisen finaalipelejä tällä viikolla.

– Onhan niissä matseissa huikea se fiilis, mutta elät kuitenkin hetkessä. Et katso taakse, et eteen. Se on se yksittäinen peli mikä tulee aina eteen. Ei siitä tehdä sen suurempaa, mutta totta kai tiedostaa mikä on panoksena. Urheilijat ovat kuitenkin siinä omassa kuplassaan, et paljoa katso sen ulkopuolelle, kun pelaat niitä pelejä, Lehtinen kuvailee.

Live-urheilun ollessa tauolla, Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa nähdään jokaisena päivänä kokonaisia NHL-finaalisarjoja. Sarja starttaa maanantaina. Ohjelma on nähtävissä Viaplaysta.