Ex-GM:ltä hurja paljastus: Teki Joe Thorntonista kovan vaihtotarjouksen – jopa Teemu Selänne oli tarjolla?

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Joe Thornton tullaan aina muistamaan yhtenä San Jose Sharksin historian rakastetuimpana ja parhaana pelaajana.

Miltä kuulostaisi ajatus, että Boston Bruins ei olisikaan vuonna 2005 kaupannut Thorntonia juuri Sharksin riveihin?

Mighty Ducks of Anaheimin (nykyisen Anaheim Ducksin) GM:nä kaudella 2005-06 toiminut Brian Burke on nyt tullut melkoisen kovan väitteen kanssa julkisuuteen.

– On olemassa vaihtokauppoja, joissa en saanutkaan pelaajaa. Yksi merkittävimmistä on Joe Thornton. Olimme hyvin tiiviisti Thorntonin perässä, kun Boston Bruins kaupitteli häntä. Teimme Bruinsille vaihtotarjouksen, joka tuntui todella paljon merkittävämmältä, kuin San Jose Sharksin samana aamuna tekemä tarjous. Emme tienneet, että Bruins oli jo sitoutunut siihen Sharksin tarjoukseen. Teimme silti peliliikkeen ja annoimme sellaisen tarjouksen, jota pidän todella jättimäisenä. Se oli paljon parempi, jonka Boston lopulta valitsi, Burke taustoitti Sportsnet 650 -radiokanavalla.

Bruinsin valitsema Sharksin tarjous sisälsi Marco Sturmin, Brad Stuartin ja Wayne Primeaun.

– En aio paljastaa teille pelaajien nimiä, jotka olivat mukana tässä, mutta voin kertoa osan tarjouksesta. Sanoin Bruinsille, että: ”Suojaan viisi pelaajaa joukkueestani, ja voitte kertoa, kenet lopuista haluatte.” Meillä oli silloin aika hyvä joukkue Anaheimissa. Jos suojaan viisi pelaajaa, niin kuudes pelaaja on väistämättäkin hemmetin hyvä. Siihen tarjoukseen vielä lisätään ykkösvaraus ja muutakin. Joten puhuimme lopulta merkittävästä pelaajasta, ensimmäisen kierroksen varauksesta ja muutamasta kiekkolupauksesta. Ja he menivät sen sijaan tekemään kaupan Sharksin kanssa. Tukahduin siitä ajatuksesta, Burke paljasti.

Kun Mighty Ducksin kauden 2005-06 kokoonpanoa katsoo, niin joukkue totisesti sisälsi rutkasti potentiaalia ja kokenutta tulivoimaa. Seuraan kuului NHL:n kirkkaimpia nuoria lupauksia kuten Bobby Ryanin, Ryan Getzlafin ja Corey Perryn.

Mighty Ducksia edusti myös 35-vuotias Teemu Selänne, 32-vuotias Scott Niedermayer, 28-vuotias Andy McDonald, 22-vuotias Joffrey Lupul sekä 26-vuotias Chris Kunitz.

Voisi olettaa, että Burke olisi halunnut suojata kaupassa nuorisokolmikon lisäksi NHL:n kirkkaimpiin supertähtiin kuuluneen Niedermayerin.

Viides valinta on selkeästi se haastavin – varsinkaan Selänteen suojaaminen ei kuulosta niin itsestäänselvyydeltä, kuin voisi luulla. Syksyllä 2005 polvileikkauksesta toipuneen suomalaislegendan oletettiin silloin olevan jo uransa ehtoopuolella. Selänne teki työsulkukautta (2004-05) edeltävällä kaudella Colorado Avalanchen riveissä 78 peliin vain pisteet 16+16=32.

On olemassa ihan oikea mahdollisuus siihen, että Selänne olisi jäänyt viiden suojatun pelaajan ulkopuolelle ja päätynyt Burken tarjouspöydällä. Nuorennusleikkausta tehneen Bruinsin näkökulmasta Selänteen ottaminen ei olisi kuitenkaan kuulostanut kovinkaan järkevältä vaihtoehdolta.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS