Liigan maalitykki NHL-seurojen kiikarissa – asiantuntija toppuuttelee: ”En täysin osta sitä”

© Kuva: Getty Images

Liigan tämän kauden maalitykki, JYPin riveissä 33 maalia pommittanut Julius Nättinen on noussut mukaan NHL-seurojen listoille tulevan kauden joukkueita rakennettaessa, kirjoittaa mediajätti The Athletic.

Nättinen vakuutti päättyneellä kaudella varsinkin hyvällä laukauksellaan. The Athleticin asiantuntija Scott Wheeler heittää kuitenkin uhkakuvia 23-vuotiaan hyökkääjän mahdollisen NHL-läpimurron ylle.

– Pidän Nättisestä, mutten rakasta häntä. Hän on luultavasti AHL:n ja NHL:n välimaaston pelaaja, enkä osta täysin hänen vanhemmalla iällä löytynyttä maalivirettään. Hän ei ole koskaan maalannut muilla tasoilla. Saattaa olla kokeilemisen arvoinen haku syvyyspelaajaksi lyhyellä sopimuksella. Olisiko valmis tekemään kaksisuuntaisen sopimuksen? Wheeler arvioi.

188-senttinen Nättinen on Anaheim Ducksin 2. kierroksen varaus kesältä 2015. Hyökkääjällä on vyöllään useita junnukausia sekä yksi ammattilaissesonki Pohjois-Amerikassa. Läpimurto Ducksin kokoonpanoon jäi kuitenkin tuolloin haaveeksi miehen pelattua koko kauden 2017-18 AHL-seura San Diego Gullsissa. 55 peliin mies kokosi vaisut tehot 4+8=12. Päättyneellä Liiga-kaudella pistetili karttui 54 pelissä komeasti 55 (33+22) tehopinnan edestä.

Anaheim omistaa yhä Nättisen pelaajaoikeudet.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!