NHL:n runkosarjan peruuntumisella harmillinen vaikutus: Patrick Marleaun uskomaton rajapyykki jäisi saavuttamatta

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarjan peruuntumisella olisi paljon harmillisia vaikutuksia. Aleksandr Ovetshkin on yksi kärsijöistä. Hän on kahden osuman päässä 50 maalin rajapyykistä. Kausi olisi venäläistähden yhdeksäs, ja hän nousisi lukemallaan NHL:n ykköseksi.

Toinen, vähemmän puhuttu kärsijä on Patrick Marleau. Kanadalaishyökkääjä on pelannut urallaan huikeat 1723 NHL-ottelua. Jos runkosarja pelattaisiin loppuun, nousisi Marleau kaikkien aikojen kolmanneksi eniten otteluita pelanneeksi NHL-pelaajaksi.

Tällä hetkellä Marleau on viidentenä. Hänen edessään on Ron Francis, yhdeksän ottelun päässä. Jaromir Jagrilla on puolestaan tilillään 11 ottelua enemmän. Jos kausi pelattaisiin loppuun, Marleaun edellä ovat vain Gordie Howe (1767) ja Mark Messier (1756).

Jos Marleau jatkaa vielä uraansa yhden kauden ajan, nousee hän helposti kaikkien aikojen ykköseksi.