Jesse Puljujärven mahtava paluu Liiga-kaukaloihin ei totisesti ole jäänyt huomaamatta NHL-piireissä.

The Athletic -lehden asiantuntija Allan Mitchell on seurannut Puljujärven loistavaa menoa Liigassa hyvinkin tarkkaan. Mitchell näkee nuoressa suomalaisessa paljon samaa, kuin työsulkukaudella Liigassa pelanneessa tanskalaisessa Stanley Cup -mestarissa Lars Ellerissä.

– Työsulkukaudella Liigassa pelannut Eller oli hieman tehokkaampi kuin Puljujärvi – hän oli tosin kaksi vuotta vanhempi (23v), kuin Puljujärvi on nyt. Eller on silti hyvä verrattava Puljujärveen, sillä hän on myös loistava luistelija. Hänellä on Puljujärven tapaan hyvät hyökkäyspään ominaisuudet sekä hän on tunnollinen puolustamaan, Mitchell avasi.

Mitchellin mukaan Liigassa komeat 53 pinnaa mättänyt Puljujärvi on muutakin kuin pelkkä pistemies.

– Puljujärvi ei saa riittävästi arvostusta tunnollisesta pelaamisestaan. Hän on lähes jatkuvasti kiekon oikealla puolella. Uskon, että hänestä tulee vielä hyvä kahden suunnan hyökkääjä NHL:ään.

Toinen Puljujärveen hyvin verrattavissa oleva pelaaja on viime kesänä San Jose Sharksista Colorado Avalancheen siirtynyt Joonas Donskoi.

– Puljujärvi oli vielä teini, kun hän pelasi Connor McDavidin vierellä. Donskoi pelasi Sharksissa myös aika hyvien pelaajien kanssa samassa ketjussa. Eller, Puljujärvi ja Donskoi ovat kaikki esiintyneet jonkin aikaa kärkiketjuissa NHL:ssä. Uskon, että Puljujärvi löytää vielä takaisin NHL:ään, jossa hän tulee pelaamaan hyvinkin samaa roolia, jota Donskoi pelasi San Jose Sharksissa sekä Eller pelaa tällä hetkellä Washington Capitalsissa, Mitchell pyörittelee.