Näkökulma: Winnipeg Jetsin toimistolla edessä vilkas kesä – näistä UFA-nimistä vastaus ongelmiin?

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin kaudesta tiedettiin tulevan haasteellisen viimeistään siinä vaiheessa, kun tähtipuolustaja Dustin Byfuglienin pelaamattomuus selvisi seurajohdolle juuri kauden alla.

Ison osan pakistonsa liidereistä Jacob Trouban, Tyler Myersin, ja Byfuglienin myötä menettänyt GM Kevin Cheveldayoff ei lopulta saanut hankituksi tilalle ainuttakaan mitat täyttävää huippupuolustaajaa, minkä vuoksi alakerta onkin ollut ajoittain AHL-tason pelimiesten miehittämä.

Seurajohdon tulevan kesän suurin haaste onkin vahvistaa nimenomaan joukkueen peräpäätä. Käydään seuraavassa tarkemmin läpi Cheveldayoffin ensi kesän tehtävälistaa.

Hyökkäyksen jatkosopimukset

Jetsillä on ensi kaudeksi sopimukset yhdeksän NHL-tason hyökkääjän kanssa. Viimeistä sopimuskauttaan pelaavista hyökkääjistä Jack Roslovicin jatkosopimus on seuran kannalta kaikkein tärkein prioriteetti. Muut RFA- tai UFA-statukselle päätyvistä hyökkääjistä ovat enemmän tai vähemmän korvattavissa olevia täytemiehiä.

Oman murheenkryyninsä kuvaan tuo pitkäaikaisen kakkossentteri Bryan Littlen terveystilanne. Tällä kaudella vain seitsemän runkosarjapeliä pelannut 32-vuotias jenkkikonkari kuittaa kesään 2024 jatkuvasta sopimuksestaan karvaa vaille 5,3 miljoonaa dollaria per vuosi. Seurajohdon toivoisikin viimein hankkivan kaupunkiin tehoja pöytään tuovan, mitat täyttävän kakkossentterin.

Myös useat alempien kenttien roolit ovat vielä tässä vaiheessa täysin auki, sillä peräti seitsemän hyökkääjän sopimukset ovat katkolla tulevana kesänä.

Kaksi top 4 -puolustajaa

Cheveldayoffin prioriteettilistan ehdoton ykköskohde löytyy puolustuksesta, joka huutaa peräti kahta kärkipuolustajaa Josh Morrisseyn ja Neal Pionkin tueksi. 68 pelissä 43 tehopinnaa takonut Pionk on ollut 29 pinnaa iskeneen Morrisseyn ohessa lähes yksin vastuussa peräpään hyökkäyssuunnan tehoista.

Vielä tällä kaudella Rauman Lukossa luutiva Ville Heinola saattaa hyvinkin olla valmis astumaan yhteen kiekollisen puolustajan rooleista jo ensi kaudella. Liian suuria saappaita 19-vuotiaalle superlupaukselle ei kuitenkaan koko kauden mittakaavassa kannata vielä varata.

29-vuotias puolustuksen palkkakeisari (4,33 miljoonaa kaudessa) Dmitri Kulikov saattaa karata vapaille markkinoille, joskin miehen menetys ei juurikaan kirpaise ainakaan siinä tapauksessa, että korvaajat löytyvät omista nuorista. Dylan DeMelon (RFA) jatkosopimus on parin profiilihankinnan ohessa yksi kesän pääprioriteeteista.

Puolustuksen takana maalivahtiosasto on sekin ykkösvahti Connor Hellebuyckin takana auki. Eric Comrie lienee potentiaalisin mies rooliin, joskin myös nuorukaisen sopimus umpeutuu kesällä. Sama tilanne on nykyisen kakkosvahti Laurent Brossoitin kohdalla. 1,6 miljoonaa taalaa kaudesta tienaava Brossoit ei ole vakuuttanut ainakaan tämän kauden näytöillä jatkosopimuksen arvoisesti.

Yhteenveto

Jetsillä on ensi kauden palkkakatossaan CapFriendlyn mukaan 18 miljoonaa dollaria vapaata tilaa. Tällä dollarinipulla seurajohdon olisi ratkaistava paitsi pakistonsa, myös alempien hyökkäysketjujensa duunaripelaajien roolit sekä jo vuosikaudet riivannut kakkossentteriongelma.

Kesän UFA-markkinoiden nimekkäimmät puolustajat ovat tällä hetkellä Alex Pietrangelo, Tyson Barrie, Sami Vatanen, Justin Schultz sekä Torey Krug. Hyökkäyspuolella markkinoille olisi vapautumassa mm. suomalaiskaksikko Erik Haula ja Mikael Granlund, joista jälkimmäinen tosin on profiloitunut viime vuosina NHL:ään sentterin tontin sijaan laiturin roolissa. Myöskään Haulasta ei taida olla NHL:n ylemmän kastin joukkueen kakkossentteriksi.

Kerro oma mielipiteesi Winnipegin tulevan kesän tilanteesta suositussa NHL-olohuone-ryhmässä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.