Tässä NHL:n kesän kaksi nimekkäintä vapaata puolustajanimeä – luvassa hurja palkankorotus

© Kuva: Getty Images

NHL:n tulevan kesän vapailla pelaajamarkkinoilla on näillä näkymin hurja tarjonta kovan luokan maalivahtinimistä, kun mm. Robin Lehner, Braden Holtby sekä Jacob Markström ovat näillä näkymin päätymässä rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi.

Myös puolustajaosastolla riittää kovia nimiä. Nimekkäimmät näistä, kuten Boston Bruinsin Torey Krug sekä St. Louis Bluesin kapteeni Alex Pietrangelo, saavatkin kesällä ottaa vastaan isoja sopimustarjouksia joko nykyisten tai uusien seurojen puolesta.

– Molemmat kaksikosta tulevat saamaan jatkosopimustarjouksen nykyisiltä seuroiltaan, mutta ne tulevat olemaan dollarimäärältään huomattavasti pienempiä kuin summat, joita pelaajat vastaanottaisivat vapailta markkinoilta, sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun povaa The Athleticin kolumnissaan.

– Pietrangelo, joka täytti tammikuussa 30 vuotta, on tällä hetkellä uransa parhaassa, 62 pisteen kausivauhdissa. Silti, hänen pelinsä on paljon muutakin kuin tehopisteitä. Uskoisin Bluesin tarjoavan hänelle John Carlson -tyyppistä sopimusta (8 vuotta 8 miljoonan dollarin kausipalkalla), LeBrun arvioi.

Pian 29 vuotta täyttävän, tämän kauden 57 pelissä tehot 8+35=43 iskeneen Krugin ei uskota nousevan jatkosopimuksellaan aivan Pietrangelon palkkaluokkaan.

– Boston ei halua tarjota Krugille enempää kuin mitä se maksaa David Pastrnakille (6,66 miljoonaa kaudessa) tai Patrice Bergeronille (6,8 miljoonaa). Vapaana agenttina Krug tulisi todennäköisesti saamaan 7,5 miljoonaa kaudessa, LeBrun lainaa nimettömänä pysyttelevän pelaaja-agentin arviota Bruins-tähden tulevasta liksasta.

Krug tienaa nykyisestä sopimuksestaan 5,25 miljoonaa kaudessa, Pietrangelon kuitatessa kuluvasta kaudesta 6,5 miljoonaa taalaa. Molempia odottaa joka tapauksessa reipas korotus vanhaan vuosipalkkaan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!