Näkökulma: Mikä on menestyksen hinta? Dallasin voittaessa lähes koko joukkue kärsii

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars on viimeiset kaksi kautta pelannut voittavaa jääkiekkoa. Viime keväänä joukkue oli lähellä pudottaa St. Louis Bluesin konferenssivälierässä, ja tällkin kaudella Dallas on kovaa vauhtia menossa pudotuspeleihin.

Silti joukkueen kannattajien ja pelaajien keskuudessa kytee jatkuva tyytymättömyys. Pelaaminen ei näytä olevan hauskaa ja vain harva Dallasin pelaajista voi olla tyytyväinen omaan kauteensa. Voitoista huolimatta fanitkaan eivät ole tyytyväisiä tylsään pelityyliin.

Dallas pelaa inhorealististi jääkiekkoa, jossa kaikki lähtee puolustamisesta. Kiekkoa roiskitaan mieluummin keskialueelle kuin haetaan yhtään arvelluttavaa avaussyöttöä. Joukkue napsii voittoja, mutta maaleilla se juhlii harvemmin.

Tämä näkyy joukkueen tähtien tehopisteissä. Tyler Seguin (50), Jamie Benn (38), Aleksandr Radulov (33) ja John Klingber (31) ovat kaukana parhaista tehopistelukemistaan. Kukaan heistä ei näytä nauttivan jääkiekosta, vaikka joukkue voittaakin.

Dallasin joukkueesta nykyisestä pelityylistä nauttivat vain maalivahtiduo Ben Bishop ja Anton Khudobin sekä puolustajatähti Miro Heiskanen. Suomalaispakki ei joudu muiden tavalla vaikeuksiin, sillä hän nostaa peliä mielellään vikkelillä jaloillaan.

Dallas on tehnyt tällä kaudella vain 177 maalia. Huonompia läntisessä konferenssissa ovat vain Anaheim Ducks, San Jose Sharks ja Los Angeles Kings, jotka kaikki ovat jo nyt varmuudella pudotuspelien ulkopuolella.

Vähämaalinen jyystäminen ei ole hauskaa pelaajille tai faneille, eikä se tule kantamaan keväälläkään pitkälle. Inhorealistinen kiekko voi käydä myös kalliiksi, kun joukkue yrittää ensi kesänä hankkia uusia vahvistuksia ja pitää nykyiset pelaajansa.


PÄIVÄN VIHJE: COLORADO AVALANCHE – ARIZONA COYOTES

Dominoiko Colorado Arizonaa vastaan ilman ykköstähtiäänkin?