The Athletic -sivusto on saanut tietoonsa, että Chicago Blackhawksin GM Stan Bowman ja hyökkääjä Dominik Kubalikin pelaaja-agentti aikovat aloittaa neuvottelut jatkosopimuksesta kauden päätyttyä.

Kubalik on ollut NHL-kauden suurimpia yllätyspelaajia, sillä tulokaskauttaan pelaava tshekkihyökkääjä on paukuttanut 63 otteluun komeat 29 maalia ja 44 tehopistettä.

Selvää on se, että 187-senttistä laitahyökkääjää odottaa massiivinen palkankorotus nykyiseen 925 000 dollarin tulokassopimukseen verrattuna.

– Hän voi ampua 35-40 maalia. Hän on nyt näyttäny kykenevänsä tekemään maaleja laatupelaajien vierellä. Mikä sitten on hänen arvonsa tällä hetkellä? Sitä on vaikeaa sanoa. Tekisin hänen kanssaan lyhyen sopimuksen, jos olisin Blackhawks. Sitten vuoden tai parin päästä he voivat tarvittaessa tehdä hänen kanssaan pidemmän paperin. En tekisi yli kolmen vuoden sopimusta hänen kanssaan – en sitoutuisi häneen vielä niin pitkällä tähtäimellä. Asioista ei kuitenkaan koskaan tiedä, nimettömänä pysyttelevä NHL-lähde kertoi The Athleticille.

Toinen lähde NHL:stä uskoo, että Kubalikin tuleva sopimus olisi hyvinkin verrattavissa Vegas Golden Knightsin hyökkääjän William Karlssonin 5,25 miljoonan dollarin paperiin.

– Ehkä Vegasin Karlsson olisi hyvä vertailukohta. Kubalik saisi ehkä hieman isomman palkan, mutta vain yksivuotisen sopimuksen. Se olisi sellainen todista itsesi -diili, lähde taustoitti.