Lähde: Ilja Kovaltshuk hakee tuhtia palkkapussia – NHL-fanit eivät voineet uskoa korviaan

© Kuva: Getty Images

Venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshukin tulevaisuus Montreal Canadiensissa on ollut paljon keskusteluissa ennen NHL:n siirtorajaa.

Kovaltshuk on hyvin kiinnostava palanen NHL:n siirtomarkkinoilla, sillä miehen nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä Montrealissa pelata suurella todennäköisyydellä pudotuspelejä tänä keväänä.

36-vuotias venäläislaituri on kuitenkin noussut aivan uuteen lentoon siirryttyään tammikuussa Los Angeles Kingsistä Canadiensiin riveihin.

Kovaltshuk on kirjannut Canadiensin mukana 21 otteluun kuusi maalia ja 12 tehopistettä. Viimeiset kuusi peliä konkarihyökkääjä on kuitenkin pelannut ilman pisteitä.

Canadiensilla on nyt pöydällä kaksi potentiaalista vaihtoehtoa Kovaltshukin suhteen: jatkosopimus tai kauppaaminen.

TSN:n sisäpiiritoimittajan Darren Dregerin mukaan Kovaltshukin jatkosopimus ei kuitenkaan tulisi halvalla.

– Puhuin TSN:n lähetyksessä, miltä Kovaltshukin jatkosopimus Canadiensin kanssa voisi näyttää. Yhden vuoden mittainen sopimus toisi todennäköisesti 3,5 miljoonan dollarin peruspalkan, ja se voisi kivuta vielä viiteen miljoonaan bonusten avulla. Hyvin samanlainen sopimus, jonka Jaromir Jagr sai. Sopimuksen parametreistä keskustellaan vielä. Vaihtokauppa pysyy vahvana vaihtoehtona myös, mutta jatkosopimusneuvottelut ovat parhaillaan menossa, Dreger taustoitti.

Fanit ottivat Kovaltshukin mahdollisen 3,5 miljoonan dollarin pohjapalkan hyvin suolaisesti vastaan:

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!