Näkökulma: Edmontonin 10 miljoonan sopimus paljasti isomman ongelman – menestystä on turha odottaa jatkossakaan

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin tuore jatkosopimus Darnell Nursen kanssa tuli julki poikkeuksellisella tavalla. Sportsnet uutisoi sopimuksesta hyvissä ajoin, ennen kuin seura itse ehti pudottaa faneille mieluisan uutispommin.

Sopimuksen tiedotus kuvaa hyvin koko Nursen kontraktia. Kahden vuoden ja 5,6 miljoonan dollarin vuosipalkan pahvi on kanadalaispuolustajalle varsin edullinen, mutta suuhun se jättää silti kirvelevän maun.

Kun sopimus päättyy, Nurse on vapaa-agentti ja voi halutessaan kilpailuttaa arvonsa markkinoilla. Jos Edmonton haluaa pitää puolustajan pidempään, joutuu seura maksamaan Nurselle jättisummia kahden vuoden päästä.

Valitettavasti Edmontonilla tuskin on kahden vuoden päästä sen enempää tilaa palkkakatossaan kuin nytkään. Connor McDavidin (12,5) ja Leon Draisaitlin (8,5) sopimukset vievät pelkästään ison siivun budjetista. Ryan Nugent-Hopkinsillekin pitäisi sorvata jatkosopimus.

Nursen sopimus kävisi järkeen, jos Edmonton saisi häneltä kaksi edullista vuotta, joiden aikana seura voisi jahdata tosissaan Stanley Cupia. Edmonton on kuitenkin kaukana mestaruusluokan joukkueesta. Hyökkäys on liian kapea, puolustus alempaa keskikastia ja maalivahtikaksikko enemmän kuin epäluotettava.

Nursen paperilla edullinen paljastaa, kuinka vinoon joukkue on rakennettu palkkakaton kannalta. McDavid vanhenee kovaa vauhtia, eikä seuralla ole mitään selvää suunnitelmaa, miten hänen mammuttisopimuksensa ympärille saataisiin rakennettua menestyvä kiekkojoukkue.


PÄIVÄN VIHJE: COLORADO AVALANCHE – ARIZONA COYOTES

Dominoiko Colorado Arizonaa vastaan ilman ykköstähtiäänkin?