Carolina Hurricanes -tykki Sebastian Ahon lapa on ollut tällä kaudella kuumaa kamaa. Se on itse asiassa ollut niin kuumaa kamaa, että se kestää vertailun Canesin aiempaan historiaan.

Raumalaislähtöinen tähti on paukutellut taalaliigassa nyt 55 ottelussa tehot 30+21=51. Yöllä pelaaja sivusi maaliennätystään 6-5-voitossa maalin Vegas Golden Knightsin reppuun.

– Voi sentään, mikä peli, Aho tokaisi Hurricanesin kotisivuilla.

Ei tosin maalivahdeille.

– Tai valmentajille. Itsehän pidin siitä. Olihan se hullu peli, Aho virnisteli.

Mutta siis, 30 maalia on kovaa valuuttaa Canesissa, kun siihen yltää 55 pelin aikana. Vain yksi pelaaja on yltänyt tuohon maalimäärään nopeammin kuin Aho nyt. Eric Staalilla otti rajan puhkaiseminen 46 peliä kaudella 2005-06.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Only one player in @Canes team history has required fewer games to score their 30th goal of a season than @SebastianAho (55 GP) - Eric Staal (46 GP in 2005-06). #NHLStats

– Ensimmäinen erä oli hyvä Vegasilta. He ovat kotonaan askeleen edellä kotiyleisön takia. Kun selvitimme avauserän, aloimme hommiin. Luotimme toisiimme, Aho kuittasi.

Suomalaisen maali kasvatti tämän pisteputken kuuteen. Sen aikana Aho on takonut komeat tehot 6+4=10. Maaliputki puolestaan on neljän pelin mittainen.

– Tämä voitto tuntuu todellakin hyvältä. Olen onnellinen, jos voin auttaa joukkuetta voittamaan. Voitot ovat tärkeimpiä tähän aikaan kaudesta.

Seuran ensimmäinen nimi oli New England Whalers kausien 1972-79 aikana. Sittemmin se oli Hartford Whalers aina kauteen -97 asti. Hurricanes Carolina on ollut siis kaudesta 1997 lähtien.