Käsittämätön maalitahti! Patrik Laine ohitti jo Sidney Crosbyn – seuraavana edessä Mario Lemieux

© Kuva: Getty Images

Patrik Laine on aloittanut NHL-uransa poikkeuksellisen tehokkaasti.

Winnipeg Jetsin suomalaistähti liittyi NHL:ään syksyllä 2016, jonka jälkeen hän on ehtinyt tykittämään uskomattomat 133 maalia ennen 22-vuotissyntymäpäiviään. Kovempaan maalisaldoon on pystynyt ennen kyseistä ikää vain kuusi NHL-pelaajaa.

Laine ohitti lauantaina kyseisessä tilastossa Sidney Crosbyn, joka ehti tehtailemaan 132 osumaa ennen kuin hän täytti 22 vuotta. Tällä hetkellä Laine on tasoissa Brian Bellowsin kanssa, mutta suomalaisella on vielä yli kaksi kuukautta aikaa kohentaa nykyistä saldoaan.

Seuraavana suomalaistähdellä on edessään Bobby Carpenter ja Mario Lemieux, jotka viimeistelivät NHL:ssä 145 maalia ennen 22 vuoden ikään. Koko listan ylivoimainen ykkönen on Wayne Gretzky, joka maalasi peräti 240 kertaa.