Montreal Canadiensin Joel Armia rikkoi New Jersey Devilsiä vastaan iskemällään osumalla yhden NHL-kauden maaliennätyksensä.

26-vuotias Ässät-kasvatti on nyt summannut kuluvalla kaudella pelaamissaan 42 ottelussa tehot 14+12=26 ja piste-ennätyskin on enää kolmen pinnan päässä.

Canadiens-päävalmentaja Claude Julienin luottosotureiden joukkoon noussut Armia sai pomoltaan ottelun jälkeen vuolaat kehut.

-Tänä iltana hän oli ehkä paras pelaaja, kun huomioon otetaan molemmat joukkueet. Hän on vahva kiekon kanssa, hyvä käsittelemään kiekkoa ja ennakoi hyvin peliä. Hänellä on hyvä laukaus. Kun hän pääsee maalin eteen, tiedämme että hänellä on mahdollisuus tehdä maali, Julien ylisti joukkueen nettisivulla.

Buffalo Sabresin vuoden 2011 NHL-draftin ykköskierroksella nappaama Armia on kulkenut pitkän tien nykyiseen, erittäin monipuoliseen ja vastuulliseen rooliinsa Canadiensissa.

Sabres-paidassa NHL-pelejä tuli lopulta vain yksi. Vakiopelaajaksi taalaiigassa Armia nousi kaudella 2015-16 Winnipeg Jetsissä, mutta vasta kesällä 2018 tapahtuneen Canadiens-siirron myötä vastuuta on tullut roppakaupalla.

Armialla on nykyistä kontrahtiaan vielä tuleva kausi jäljellä ja kehityskäyrä näyttää tällä hetkellä todella hyvältä.