Markus Granlund takoo hurjaa jälkeä AHL:ssä – NHL-ura silti taputeltu?

© Kuva: Getty Images

Suomalaissentteri Markus Granlund siirtyi täksi kaudeksi Vancouver Canucksista Edmonton Oilersin riveihin tavoitteenaan saada laskusuhdanteeseen lähtenyt NHL-uransa takaisin raiteilleen.

Kolmossentteriksi hankitun 26-vuotiaan otteet eivät alkukaudella kuitenkaan vakuuttaneet seurajohtoa: pientä vastuuta nauttinut suomalainen onnistui 31 pelissä iskemään tehot 3+1. Tämän jälkeen Oilers heivasikin 1,3 miljoonaa dollaria tästä kaudesta tienaavan sentterin siirtolistan kautta farmiliigaan.

Granlundin otteet AHL:n Bakersfield Condorsin riveissä ovatkin olleet lupauksia antavia: suomalainen on takonut kahdeksaan peliin tehot 4+3. Toisaalta juuri tämä kertoo oleellisen taitavan nuoremman Granlundin ongelmasta: taso ei riitä aivan NHL:n kahden kärkiketjun roolliin, kun taas alempien kenttien rouhijaksi on tarjolla rooliin paremmin sopivia pelaajia.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman uskookin tuoreessa 31 Thoughts -podcastissa Oilersin jättävän Granlundin kuluvan kauden jälkeen ilman sopimusta ja solmivan sen sijaan jatkopahvit kolmen muun alempien hyökkäysketjujen pelipaikoista kamppailevan hyökkääjänsä kanssa. Nämä ovat toimittajan mukaan Josh Archibald, Riley Sheahan sekä Joakim Nygård, jotka soveltuvat parenomaan olempien kenttien työmyyriksi.

 

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!