The Athletic -lehti tiedusteli jopa 392 pelaajalta kantaa NHL:ään liittyviin asioihin.

Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä oli NHL:n ”likaisimman” pelaajan äänestys.

NHL:n sikapelaajaksi valikoitui (vähemmän yllättäen) Boston Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand, jonka nimi vilkkuu jatkuvasti otsikoissa niin hyvässä kuin pahassa.

Marchand kahmi äänestyksessä jopa 29 prosentin äänisaldon.

– Marchand pystyy tekemään melkoisen hämäriä paskatemppuja, eräs Pacific-divisioonan pelaaja perusteli vastaustaan.

– Valitsen Brad Marchandin. Hän on pikku mulkero, Metropolitan-divisioonan pelaaja meni suoraan asiaan.

Eräs Central-divisioonan pelaaja ei ainakaan säästellyt Marchandin kohdalla.

– On oksettavaa miten NHL päästää Marchandin kuin koira veräjästä. Hän ei kunnioita ketään. Se kuvottaa minua, pelaaja latasi.

Marchandia pidetään jo tapasikailijana.

– Ne pienet asiat, joista hän yrittää päästä ilman rangaistusta. Niitä ei vain voi olla huomaamatta, koska kaukalossa on niin monta kameraa. Ne pienet olkapäät leukaan, kyynerpäät leukaan – pienet asiat, kuten huitaisut maalivahdin polven toiselle puolelle. Juuri nuo pienet jutut, joissa hän on aina mukana, Marchandin kanssa Atlantic-divisioonassa pelaava NHL-peluri analysoi.

Yksi pelaaja ei halunnut kutsua ketään pelaajaa varsinaisesti likaiseksi, mutta ”rottia” sarjassa kyllä riittää.

– Kukaan ei ole likainen. Tiedän jätkiä, jotka ovat halpamaisia. Sarjassa on paljon rottia. Matthew Tkachuk on rotta. Brad Marchand on rotta. En siltikään kutsuisi heitä likaiseksi pelaajaksi, Pacific-divisioonan pelaaja kertoi oman kantansa.

Äänestyksessä toiselle sijalle valittiin Washington Capitalsin järkälemäinen kiusanhenki Tom Wilson.

– Mielestäni se on Tom Wilson. Hän tekee välillä typerää paskaa. Hän osaa kuitenkin edes pelata jääkiekkoa. Hän pelaa särmällä ja pystyy olemaan hyvinkin arvokas pala joukkueelleen, Pacific-divisioonan pelaaja sanoi 24 prosenttia ääniä saaneesta Wilsonista.

Marchandin ja Wilsonin jälkeen hyvänä kolmantena tuli Matthew Tkachuk 11 prosentin ääniosuudellaan. Neljännen sijan sai Radko Gudas (7%), kun taas viides oli Antoine Roussel (3%).