Entinen Liiga-vahti menossa kaupaksi NHL:ssä? Lähde: Rangers ei myy halvalla

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin maalivahtivastuu on tällä kaudella jakautunut useille harteille. Seuralegenda Henrik Lundqvist on saanut eniten peliaikaa ja torjunut 25 ottelussa.

Kakkosena on nuori venäläisvahti Aleksandar Georgiev. Hän on päässyt torjuntavastuuseen 20 ottelussa ja pysäyttänyt kiekot 90,9 prosentin varmuudella. Hänestä on odotettu Rangersin seuraavaa ykkösvahtia, mutta nyt matkaan on saattanut tulla mutkia.

Vuotta vanhempi Igor Shesterkin nostettiin kesken kauden AHL:stä Rangersin vahvuuteen. Farmissa hänen torjuntaprosenttinsa oli alkukaudesta 93,2, ja kahdessa NHL-ottelussa 92,6.

Shesterkin on noussut nyt ykköskandidaatiksi taistelussa Rangersin ykkösvahdin paikasta. Lundqvistia seurasta ei olla kauppaamassa, joten lähtijäksi jäisi Georgiev.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman paljasti Sportsnetin studiossa, että Rangers on valmis kuuntelemaan tarjouksia Georgievistä. Lupaavaa venäläisvahtia ei olla kauppaamassa väkisin, joten mikään pikkuhinta ei seuralle riitä.

Friedman paljasti myös, että Rangers ei ole kiinnostunut puolustajista tai uudesta maalivahdista. Seura haluaa mieluummin nuoren NHL-valmiin tai lähes valmiin hyökkääjän.

Georgiev on harvinainen venäläisvahti siinä mielessä, että hän on hankkinut maalivahtioppinsa Suomesta. Hän pelasi kolmella kaudella TPS:ssä, ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!