Toronto Maple Leafsin ja Winnipeg Jetsin väliset koitokset ovat kiekkofaneille erityisen makeita kohtaamisia, kun näissä joukkueissa pelaavat juhannuksen 2016 ykkösvaraus Auston Matthews ja heti kakkosena taalajäille mennyt Patrik Laine.

Viime yönä niskalenkin otti suomalaistykki joukkueineen, kun Jets nappasi kaksi pinnaa voittolaukauskisassa numeroin 4-3. Yksilötasolla edellä oli tilastoja tuijottamalla jenkki, joka pamautti kaksi pönttöä Laineen jäädessä tehoitta. Voittolaukauskisassa kummatkin maalasivat.

Sinivalkoisista pelaajista Laine joutui kokemaan taiston tuoksinnassa sen, että hän ja Matthews ovat ilmeisen tiuhaan vertailun kohteina. Ennen peliä joku hyypiö nimittäin huuteli suomalaistykille koppikäytävillä lähinnä huvittavan oloisesti.

– Olen Laine pahoillani, mutta Matthews on parempi! Maple Leafsiä toistanut hahmo huuteli.

Suomalainen kuittasi tähän jotain marssien määrätietoisesti ohi. Sen jälkeen väkijoukko alkoi nauramaan.

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
Laine was not having it

Kyseessä ei todennäköisesti ole ainakaan mikään ihan tavallisen lipun katsoja. Kuten selvää on, eivät koppikäytäville hallin syövereihin pääse ihan kaikki ihmiset.

Nähtävästi kaikki kiekkofanit eivät ole Matthewsin puolella tai ainakin myös suomalaispelaaja sai kehuja.

– Hän on ollut mahtava tänä vuonna. Mikä harppaus viime vuodesta. Hän on helposti paras puolustamaan ykkösketjusta ja silti hänellä on tuollainen laukaus… eräs kiekkofani oli analysoinut sosiaalisessa mediassa.

Yöllä Jetsin toinen suomalaispelaaja Sami Niku jäi tehoitta, Maple Leafsin Kasperi Kapanen saalisti yhden syöttöpisteen.