Suomalaiset tulikuumina NHL:ssä! Esa Lindell ylsi todella harvinaiseen temppuun, Roope Hintz jo nyt viime kauden lukemissa

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars jatkoi väkevää liitoaan NHL:ssä lauantain vastaisena yönä Detroit Red Wingsiä vastaan. Tähtipaidat kaatoivat taalajäiden tämän kauden rupusakin numeroin 4-1 joukkueen suomalaispelaajien johdolla.

Kaikkien näkyvimmin esillä oli pakki Esa Lindell, joka saalisti ottelussa peräti kolme syöttöpinnaa. Yli 25 minuuttia luutinut puolustaja napsi pinnan per erä siten, että kaksi syöttöä merkattiin tilastoihin alivoimalla ja yksi ylivoimalla. Lindell palkittiin ottelun kakkostähtenä.

Olkoonkin, että alivoimasyötöistä toinen syntyi tyhjään rysään, teki Nuorten Leijonien mestaripakki sensaatiomaisen tempun. Hän on vasta toinen pakki kautta Starsin seurahistorian, joka on naputtanut vähintään kaksi alivoimapinnaa yhdessä pelissä.

Vastaavanlaiseen temppuun pystyi yllättäen päivälleen 20 vuotta sitten Sergei Zubov Los Angeles Kingsiä vastaan.

Iskussa oli myös kamppailun kolmospalkittu Roope Hintz. Peliaikaa vartin kellottanut nuorten maailmanmestari summasi pisteet 1+1=2 nostaen tämän kauden saldonsa lukemiin 14+7=21. Kun pelaaja iski viime kaudella runkosarjassa yhdeksän ja päälle pudotuspeleissä viisi pömpeliä, nousi Starsin maalipörssin kärki jo nyt debyyttisesonkinsa lukemiin.

Starsista kolmas mainitsemisen arvoinen pelaaja on toukokuun maailmanmestari Joel Kiviranta. Vantaalaishyökkääjä jäi uransa ensimmäisessä NHL-pelissä pisteittä ja vastuuta hän sai vajaat yhdeksän minuuttia.

Kultaleijonan debyytissä oli se erikoisuus, että tämän vanhemmat olivat saaneet sattumalta juuri tähän peliin tiketit.

– Vanhempani viettivät joulua kanssani Austinissa. He kysyivät aiemmin viikolla, että voisinko hankkia heille liput tähän peliin, jos he ajavat tänne. Ostin heille liput. Tämä on aika hauskaa, sillä nyt pelaankin täällä, Kiviranta virnuili Starsin sivuilla aiemmin.

Dallasin neljäs suomalaispelaaja Miro Heiskanen jäi ottelussa Kivirannan tavoin pisteittä.

Voit katsoa Stars-Red Wings -pelin maalikoosteen täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.