Antti Mäkinen povaa: Mikael Granlund joutumassa kauppatavaraksi NHL:ssä!

© Kuva: Getty Images

Vuosi 2020 avataan NHL:ssä jälleen komeasti, kun Dallas Stars ja Nashville Predators mittelevät paremmuudesta perinteisessä Winter Classic -ulkoilmaottelussa. Ottelu pelataan Teksasissa, Dallasin Cotton Bowl -stadionilla.

Otteluun odotetaan jopa yli 80 000 katsojaa.

Onko kyse enemmän jääkiekko-ottelusta vai markkinointitapahtumasta, selostaja Antti Mäkinen?

– Markkinointitapahtumasta. Kaksi pistettä siinäkin jaetaan, mutta kysymys on puhtaasti markkinoinnista.
Liput ovat kalliita ja kaikki ne myydään loppuun. Sen lisäksi oheistuotteet myydään globaalisti ja isosti. Sekä
NHL ja seurat nettoavat tällä ihan järkyttävästi rahaa, Mäkinen pohtii NHLSuomi-sivustolle.

Mäkisen mainitsemia pisteitä tarvitsee enemmän Predators, joka ei ole tällä hetkellä edes pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijoituksella.

– Joukkueiden keskiössä on kuitenkin ne kaksi pistettä. Predators alkaa olla siinä vaiheessa joukkueensa kanssa, että päävalmentaja Peter Laviolette on mies, joka toivoo kaikkein eniten joukkueensa voittavan tuon pelin, koska Nashville tarvitsee pisteitä, että he pääsevät sinne, missä he haluavat olla eli pudotuspeleissä. Jos tuo ”viidensadan” pelaaminen jatkuu, niin Laviolette ei ole välttämättä ole pitkään heillä valmentajana, Mäkinen sanoo viitaten pohjoisamerikkalaiseen tapaan merkitä seurojen voittoprosentteja.

Molemmat ottelun joukkueet pullistelevat suomalaisia. Dallasin Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell pelaavat kaikki jälleen vakuuttavaa kautta. Puolustajat ovat Starsin kaksi eniten jääaikaa ottelua kohden kellottanutta pelaajaa, ja Hintz on tähtisikermän sisäisen maalipörssin ykkönen.

Nashvillen sinivalkoisella osastolla on ollut vaikeampaa. Mikael Granlund pyörii siirtohuhujen kohteena, ja molempien maalivahtien torjuntaprosentit ovat alle 90:n. Pekka Rinne on pysäyttänyt kiekot 89,4%:n ja Juuse Saros 89,0%:n tarkkuudella. Molemmat ovat vähintään kymmenen ottelua pelanneiden maalivahtien joukossa tässä tilastossa koko NHL:n huonoimman kymmenen joukossa.

– Peliä pakotetaan. Finaaleista 2017 saatu itseluottamus on pikkuhiljaa rapissut. Ensin pelattiin niiden jälkeen sitä peliä, että ”me olemme hyviä, ja luotamme siihen”. Nyt on vaan luotettu siihen, että olemme hyviä, eikä se olekaan enää kantanut. Se on tuonut tullessaan paniikin, Mäkinen filosofoi.

Uskotko itse, että Mikael Granlund myydään?

– Uskon, että myydään. Jos GM David Poile saa hänestä sellaisen palasen, joka nopeuttaa joukkuetta ja auttaa sitä edelleen voittamaan pelejä. Granlund hommattiin voittamaan pelejä, ja tällä hetkellä sitä ei ole vielä tapahtunut, ei keväällä eikä syksyllä. He haluavat siihen positioon pelaajan, joka tuottaa heille voittavaa pelaamista, Mäkinen sanoo.

NHL:n Winter Classic -ulkoilmaottelu nähdään Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa suorana lähetyksenä. Ottelun ennakkostudio alkaa kello 20.30.

HAASTATTELU: Kimmo Mäkinen

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!