Saumansa saanut Juuso Riikola kuritti NHL:n suomalaisvahteja ja sai ylväät kehut – ”Hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin heikot esitykset NHL:ssä jatkuvat edelleen. Läntisessä konferenssissa vasta kymmenettä sijaa miehittävä viime vuosien menestyjälauma otti Pittsburgh Penguinsilta käkättimeen ensimmäisessä pelissä sitten joulutauon luvuin 2-5.

Predatorsin kuluvan kauden jopa suurin murheenkryyni on ollut suomalaisvahti Pekka Rinne. Kiekko ei ole meinannut tarttua konkarivahdin hyppysiin millään. Samaa oli ikävä kyllä havaittavissa Pensiäkin vastaan, sillä suomalainen otettiin jo avauserässä maalilta pois 1-3-tilanteessa.

– On hienoa nähdä Riikolan nousevan maalintekijätilastoon.

Rinne ehti luutia tolppien välissä vajaat 15 minuuttia päästäen kuudesta kudista surkeasti kolme selkänsä taakse. Kummoinen ei ollut paikkaamaan tulleen suomalaiskollega Juuse Saroksenkaan urakka kiekon lipsahtaessa selän taakse kahdesti 19 laukauksesta.

Sinivalkoista duoa kuritti pahiten todellinen suomalaisyllättäjä, pelin ykköstähdeksi valittu ja pisteet 1+1=2 nakuttanut Pensin Juuso Riikola. Rinnettä vastaan pakki saalisti syöttöpisteen tällaisella hörpyllä, kauden avausmaali puolestaan syntyi Saroksen selän taakse tällä tavalla.

– On hienoa nähdä Riikolan nousevan maalintekijätilastoon, Pittsburghin kotisivujen otteluraportissa hehkutettiin.

Kuten maalivideo näyttää, oli Nashvillen puolustaminen Pens-pakin maalissa uskomattoman löperöä ja ala-arvoista. Riikolan tehotilasto jäi plussalle käsittämättömästi neljä pinnaa.

– Pakkien loukkaantumiset ovat antaneet mahdollisuuden, ja hän hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ottelu oli varaamattomalle Riikolalle ylhäällä kauden 15:s, ja ennen Nashville-peliä hän oli saalistanut tehot 0+1=1. Joensuulaispuolustaja ei ole pelannut syyskaudella missään muualla.

– Hän on pelannut satunnaisesti läpi kauden, ja hänen on täytynyt pysyä kärsivällisenä. Pakkien loukkaantumiset ovat antaneet mahdollisuuden, ja hän hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla, Pensin otteluraportissa ylistettiin.

Kenties tuntemattomampi suomalainen Riikola on pelannut taalajäillä nyt kaikkiaan 52 runkosarjan kamppailua pistein 3+5=8. Nashvillen Rinteen ja Saroksen torjuntaprosentit puolestaan ovat painuneet tällä kaudella nolosti alle 90:n.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.