TOP 10: Vuosikymmenen parhaat NHL-pelaajat – lue perustelut

© Kuva: Getty Images

2010-luvun lähestyessä loppuaan kokosimme joulun kunniaksi listan vuosikymmenen säkenöivimmistä NHL-tähdistä.

Listauksessa on huomioitu koko vuosikymmen, ja pelkän runkosarjamenestyksen tai pistepörssin sijaan myös pudotuspelimenestys on otettu mukaan laskuihin. Käy kertomassa oma mielipiteesi NHL Suomen Facebook-sivulla.

10. Anze Kopitar, Los Angeles Kings

Slovenialaissentteri oli isossa roolissa Kingsin kahdessa Stanley Cup -voitossa. Palkintokaapista löytyy lisäksi kaksi parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-pystiä sekä Lady Bing Trophy (herrasmiespelaaja).

9. Connor McDavid, Edmonton Oilers

McDavid kuuluu taitojensa puolesta listalle, olkoonkin, että pudotuspelimenestys on vielä toistaiseksi kiertänyt nuorukaisen kaukaa. Vaikka debytoi sarjassa vasta vuosikymmenen puolivälin jälkeen (2015-16), on 22-vuotias kanukki matkalla ihmetekoihin. 327 NHL-peliä tehoin 149+285=434 kertoo omaa kieltään. Viidettä kauttaan NHL:ssä ihastuttava ihmepoika on matkalla neljänteen peräkkäiseen yli sadan pisteen kauteen. Nyky-NHL:n ehdoton kansikuvapelaaja.

8. Duncan Keith, Chicago Blackhawks

Puolustaja voitti vuosikymmenen aikana kolme Stanley Cupia sekä kaksi olympiakultaa, yhden Conn Smythen (pudotuspelien arvokkain pelaaja). Päälle vielä kaksi valintaa vuoden parhaaksi puolustajaksi. Ehdoton vuosikymmenen kärkipuolustaja.

7. Jonathan Quick, Los Angeles Kings

Kaksi Stanley Cupin voittoa sekä yksi valinta pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi nostavat jenkkivahdin vuosikymmenen menestyneimmäksi NHL-vahdiksi, vaikkakin absoluuttinen menestys varsinkin viime vuosilta onkin jäänyt vaisuksi.

6. Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

Kenties NHL-historian paras joukkueensa toiseksi paras pelaaja. Kaksi Stanley Cupia, pistepörssin voitto heti Sidney Crosbyn ollessa loukkaantuneena, yksi Hart- sekä yksi Ted Lindsay (pelaajien valinta kauden parhaaksi) -palkinto kertovat kaiken oleellisen venäläissentterin vuosikymmenestä.

5. Patrice Bergeron, Boston Bruins

Kenties lajihistorian paras puolustava hyökkääjä, joka on johdattanut Bruinsin Stanley Cupin voittoon sekä ollut myös finaalien häviävänä osapuolena. Voittanut siinä sivussa pari olympiakultaa. Pudotuspelien johtohahmo, joka on lisäksi palkittu peräti neljästi Selke-pystillä. Olisiko sarjan parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon nimi syytä muuttaa pikku hiljaa kokonaan Bergeron Trophyksi?

4. Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Vuosikymmenen eniten pisteitä takonut NHL-pelaaja. Palkintokaappia koristavat lisäksi Conn Smythe-, Hart- ja Ted Lindsay -pystit. Umpitaitava jenkkilaituri on Blackhawksin kapteeni Jonathan Toewsia viihdyttävämpi supertähti, joskin kanadalaissentterin rooli kahden suunnan pelaajana nostaa tämän arvoasteikossa Kanen ohi.

3. Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

Vaativa johtaja, joka on johdattanut Blackhawksin vuosikymmenen aikana kolmesti Stanley Cupin voittoon. Palkintokaappi saanut täytettä lisäksi Conn Smythe- sekä Selke-pysteistä, sekä kahdesta olympiakullasta.

2. Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

Lajihistorian vaarallisin maalintekijä sai viimein kauan himoitsemansa Stanley Cupin toissa keväänä. Voittanut matkan varrella myös Conn Smythe-, Hart- ja Ted Lindsay -pystit. Tehnyt ainoana NHL-pelaajana yli 400 maalia koko vuosikymmen mukaan luettuna. Voitti vuosikymmenen aikana kuudesti NHL:n maalikuninkuuden. Yhteensä Maurice Richard -pystejä palkintokaapissa käsittämättömät kahdeksan kappaletta.

1. Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

NHL:n koko vuosikymmenen kasvot ennen Connor McDavidin kipuamista valtaistuimelle parin viime kauden aikana. Penguins-kippari on voittanut urallaan käytännössä kaiken mahdollisen, vieläpä joka kerta joukkueensa ykköstähtenä: kaksi Stanley Cupia, kaksi olympiakultaa, kaksi Conn Smythea, kaksi Ted Lindsay -pystiä, kaksi maalipörssin voittoa sekä yksi pistepörssin ykkössija. Pelasi koko vuosikymmenen läpi käsittämättömällä 1,23 pisteen ottelukohteisella keskiarvolla.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.